Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a declarat, marți, că PSD se opune schimbării Avocatului Poporului, Renate Weber. Dacă partidele din coaliția de guvernare vor „forța” această revocare, a afirmat Ciolacu, PSD va sesiza Curtea Constituțională și se va adresa și socialiștilor europeni.

 

Marcel Ciolacu, despre reacția PSD la schimbarea Avocatului Poporului

 

„Renate Weber e o instituţie din instituţiile statului de drept, Avocatul Poporului, CCR. Cum te apuci să ataci? E pe mandat! Categoric, dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională. Mă voi adresa familiei socialiştilor europeni şi nu numai pentru acest atac, până la urmă, la statul de drept”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru TVR. 

Social-democratul a spus apoi că nu există motive pentru schimbarea Avocatului Poporului.

Marcel Ciolacu l-a criticat apoi pe președintele Klaus Iohannis, căruia i-a reproșat că a susținut un partid (PNL): „Nu ai voie, indiferent că e stare de război, că e pandemie, să creezi un asemenea precedent cum a creat preşedintele Iohannis susţinând un partid politic. A depăşit o linie roşie. Renate Weber a spus ”înţeleg că este pandemie, dar nu depăşiţi linia roşie de încălcare a drepturilor şi libertăţilor””.

Ciolacu i-a acuzat apoi pe cei de la Putere că încă se mai cred în campanie și că „nu au nicio treabă cu guvernarea”.

 

Ludovic Orban a anunțat că a fost demarată procedura privind revocarea Avocatului Poporului 

 Tu ce vezi în imagine, un câine sau un bărbat? Puțini ghicesc răspunsul corect! ILUZIA OPTICĂ a creat numeroase controverse

Reacția lui Marcel Ciolacu vine după ce, marți, Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a anunțat că a fost demarată procedura de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.

„La baza sesizării se află atât vechea sesizare a grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal, cât și o sesizare depusă de colegul meu, deputatul Florin Roman, care a fost însușită și susținută și de grupurile parlamentare din Cameră și Senat ale USR-PLUS și ale Partidului Național Liberal. Urmează ca în termen de cel mult două săptămâni, Comisiile juridice să analizeze această solicitare, se părecinte un raport care să fie transmis plenului”, a declarat Orban.

Anterior, el invocase printre motivele revocării: „Toată atitudinea Avocatului Poporului în perioada în care a fost numită în funcții, faptul că a generat excepții de neconstituționalitate la CCR care au fost respinse, atitudinea din timpul pandemiei care a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătății și vieții oamenilor și, în general, conduita partizată în legătură cu procesul de legiferare”.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here