Partidul Social Democrat a declarat, printr-un comunicat de presă, că renunțarea la „restricțiile fără logică, precum închiderea magazinelor la ora 18”, reprezintă „condiția obligatorie” pentru orice dialog cu Guvernul despre preluarea controlului asupra pandemiei de COVID-19.

PSD solicită renunțarea la „restricțiile fără logică, precum închiderea magazinelor la ora 18”

 

„Renunțați la restricțiile fără logică, precum închiderea magazinelor la ora 18.00! Aceasta este condiția obligatorie pentru orice dialog cu Guvernul despre preluarea controlului pandemiei. Fiindcă noi avem soluții eficiente, voi știți doar să provocați haos și tensiune socială!”, se arată într-o postare publicată miercuri pe pagina de Facebook a PSD.

Social-democrații au propus și o serie de măsuri pentru combaterea pandemiei și a efectelor sale.

„Deduceți din impozit costul testelor rapide achiziționate de orice companie din țară pentru testarea regulată a angajaților; Redeschideți restaurantele, teatrele sau muzeele, cu intrarea doar după test rapid negativ și decontați acestor instituții costurile cu testarea; Testați prin sondaj profesorii și elevii suspecți sau contacții lor pentru a păstra școlile deschise și în cazul apariției unor infectări în sălile de clasă. Despre asemenea măsuri cu impact concret putem discuta dacă ați avea un dram de rațiune! Înainte, însă, anulați aceste restricții care fac oamenilor mai mult rău decât bine. Si, mai presus de orice, încetați să-i mai jigniți și amenințați pe românii care protestează când voi, de la Voiculescu la Turcan, sunteți primii care nu respectați regulile elementare anti-COVID!”, se mai arată în postarea PSD.

 

„Retrageți măsurile aberante, testați pentru normalitate! Renunțați la restricțiile fără logică, precum închiderea…

Publicată de Partidul Social Democrat pe Miercuri, 31 martie 2021

 

Alexandru Rafila, pe B1 TV: Unele dintre măsuri nu au niciun fel de rost, decât rostul să irite populația

 

Deputatul PSD s-a numărat printre invitații lui Tudor Mușat, marți seară, la „Actualitatea”, și s-a arătat de părere că măsurile sunt comunicate, dar nu și explicate, ceea ce „generează pentru unii dintre cetățenii noștri foarte multă frustrare”. Mai mult decât atât, Alexandru Rafila susține că anumite măsuri „nu au niciun fel de rost”, referindu-se în mod special la cea privind orarul redus al magazinelor alimentare.

„Măsurile sunt comunicate, măsurile nu sunt explicate, ci sunt comunicate – chestiunea aceasta generează pentru unii dintre concetățenii noștri foarte multă frustrare, mai ales că unele dintre măsuri, în mod evident, nu au niciun fel de rost, decât rostul să irite populația, cum a fost, de exemplu, cea legată de orarul redus al magazinelor alimentare, care se închid la ora 6”, a declarat Alexandru Rafila.Tânăr din Constanţa, mesaj disperat de la geam către protestatari: ‘A murit tata acum două zile de Covid și voi protestați? Să vă fie rușine’ / Reacția protestatarilor

Întrebat dacă i se pare o ideea proastă măsura privind închiderea magazinelor la ora 6, el a explicat: „Nu mi se pare, este o idee proastă. Nu mi se pare mie, este absolut irațională, adică vrei să eviți aglomerația prin scurtarea duratei de funcționare a magazinelor alimentare. Eu nu spun că trebuie să stea deschise magazinele de îmbrăcăminte sau magazinele care vând obiecte de lux, dar magazinele alimentare și farmaciile, de exemplu, deci cele care vând lucruri de primă necesitate, trebuie să fie deschise cât mai mult timp, nu cât mai puțin timp. Această abordare, pe principiul că trebuie să avem două ore ca să ajungem acasă, sigur, poate să fie valabilă pentru unii dintre noi, care stăm mai departe de oraș poate, dar în general accesul în magazine trebuie să fie ușor. Altfel, să știți că și duminică s-a întâmplat chestiunea asta. S-au închis magazinele la ora 6 și la ora 7 toate benzinăriile erau pline, cu înghesuială, cu oameni care își cumpărau de mâncare de la benzinărie, adică nici măcar o astfel de situație n-a fost judecată corect”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here