Social-democrații critică în termeni duri decizia Consiliului Local al Sectorului 1 de a retrage finanțarea a patru spitale din sector. Consilierii locali și parlamentarii social-democrați au protestat, vineri, în curtea sediului central al partidului, față de decizia primarului Sectorului 1, Clotilde Armand și au anunțat, prin vocea șefei PSD București, senatoarea Gabriela Firea, că social-democrații au depus un proiect de hotărâre prin care solicită abrogarea acestei decizii.

 

Gabriela Firea: Protestăm vehement pentru tăierea finanţării a patru mari spitale din România de către Consiliul Local al Sectorului 1 şi doamna primar Clotilde Armand

 

“Protestăm vehement pentru tăierea finanţării a patru mari spitale din România de către Consiliul Local al Sectorului 1 şi doamna primar a Sectorului 1, Clotilde Armand. Considerăm că, mai ales în plină pandemie, România nu îşi poate permite să taie finanţarea niciunui spital. Acum aproape 20 de ani, printr-o hotărâre de Guvern, 19 spitale au fost trecute în administrarea Primăriei Capitalei şi niciun primar general nu a îndrăznit să taie finanţarea acestor spitale, dimpotrivă, aş spune, iar cele 4 spitale care sunt acum în situaţia de a fi în aer au fost transferate tot prin acea hotărâre de Guvern către Consiliul Local al Sectorului 1 şi, de asemenea, niciun primar al Sectorului 1, indiferent de culoarea politică şi niciun consilier local, nimeni, nu a îndrăznit să taie finanţarea a 4 spitale atât de importante din Bucureşti şi din ţară”, a declarat Gabriela Firea.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Firea: Colegii mei au depus un proiect de hotărâre prin care solicităm abrogarea hotărârii care taie finanțarea spitalelor

 

Aceasta a anunțat și demersurile făcute de reprezentanții PSD față de hotărârea primarului Sectorului 1 al Capitalei.Avionul care a dispărut şi a reapărut 53 de ani mai târziu. Oamenii de ştiinţă sunt uluiţi

”Nu dorim să rămânem doar la stadiul de protest, de declarații și de aducerea în fața opiniei publice a acestei situații grave și este și ilegală și, de asemenea, și abuzivă, și aberantă. Astăzi, colegii mei, consilieri locali de la Sectorul 1 au depus două documente la Secretariatul General al Primăriei Sectorului 1, respectiv Consiliului Local al Sectorului 1. Primul document este legat de convocarea unei ședințe de îndată pentru luni, la ora 12.00, de către o treime dintre consilieri. Al doilea document este un proiect de hotărâre prin care solicităm abrogarea hotărârii care taie finanțarea spitalelor ”Grigore Alexandrescu”, Floreasca, de Mari Arși și de Urgențe Oftalmologice. (…)

Depunem acțiune și către Instituția Prefectului care poate suspenda această hotărâre. De altfel, m-aș fi așteptat, așa cum a procedat în alte situații, domnul prefect Berbeceanu să se autosesizeze. (…) De asemenea mergem și mai departe, cu plângere prealabilă și cu acțiune în contencios administrativ, la Tribunalul Municipiului București”, a mai spus Gabriela Firea.

 

Nicușor Dan: Eu sunt absolut deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor

 

Înainte ca Firea să iasă la atac, actualul edil al Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat că va lua cele patru spitale sub aripa Primariei Generale, dacă Clotilde Armand nu poate să la administreze. 

„Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei. Eu sunt absolut deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor, doar să fie asigurată finanțarea către Primăria Municipiului București pentru asta. Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală, atunci eu declar că vreau să le administrez împreună cu echipa Primăriei, cu condiția să ni se asigure banii necesari”, a scris Nicușor Dan, joi, pe Facebook.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here