Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a anunțat marți, în plenul Camerei Deputaților, că social-democraţii au depus o solicitare la Biroul permanent prin care îl cheamă în Parlament pe Florin Cîţu, la „Ora prim-ministrului”, în intervalul 15 – 19 februarie. Tema dezbaterilor, a precizat el, va fi „Bugetul tăierilor: moartea economică a României”. Simonis a mai afirmat că PSD a depus o cerere similară și în cazul lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, care ar trebui să vorbească la „Ora Guvernului” despre situația spitalelor.

 

 

„Am depus la Biroul permanent o solicitare, în cadrul ”Orei prim-ministrului”, undeva în perioada 15 – 19 februarie să îl invităm pe premier. Tema dezbaterilor va fi ”Bugetul tăierilor: moartea economică a României””, a declarat Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, în plenul Camerei Deputaților.

De altfel, PSD a acuzat în repetate rânduri Guvernul Cîțu că întârzie cu bugetul pe acest an, că pregătește creșteri de taxe, înghețarea pensiilor și alte măsuri de austeritate.

El a mai precizat că o solicitare similară a social-democraților vizează chemarea în Parlament a ministrului Sănătății, în perioada 8-12 februarie. Vlad Voiculescu ar trebui să vorbească despre „situaţia spitalelor în ceea ce priveşte măsurile preventive, gestionarea şi managementul riscului în saloanele în care se folosesc instalaţii de furnizare oxigen pentru pacienţi”.

Simonis a mai spus că PSD a depus încă o cerere prin care Vlad Voiculescu să pună la dispoziţia Parlamentului raportul elaborat de Ministerul Sănătății în perioada în care acesta era condus de liberalul Nelu Tătaru: „Cred că e foarte important pentru toţi să vedem ce spunea acel raport, ce măsuri erau propuse şi dacă printre ele se regăseau şi măsuri pentru a preveni tragedia de la ”Balş””.

„Vlad Voiculescu nu se mai poate ascunde. Iar pasarea responsabilității între miniștrii Sănătății din guvernele Orban și Cîțu pentru tragedia de la Matei Balș trebuie să înceteze. Ei se ceartă între ei, iar oamenii mor arși în spitale”, a scris apoi Simonis, într-o postare pe Facebook.

PSD îi cheamă în Parlament pe Florin Cîțu și Vlad Voiculescu să dea explicații despre „bugetul tăierilor” și situația din spitaleSatul din Romania în care oamenii vorbesc o limbă secretă, veche de 100 de ani

 

PSD vrea să depună o moțiune simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu

 

De altfel, social-democrații i-au cerut demisia lui Vlad Voiculescu (USR-PLUS) din fruntea Ministerului Sănătății după incendiul de la spitalul ”Matei Balș”, soldat cu decesul a zece pacienți COVID-19. 

„O guvernare criminală se spală iar pe mâini de moartea unor pacienţi! Demisia ministrului Sănătăţii este un infim, dar obligatoriu gest de asumare a răspunderii pentru această tragedie! În loc de asta, liderii puterii îşi bat joc de ţară! Iohannis a trecut glonţ cu limuzina pe lângă rudele victimelor de la ‘Matei Balş’! Niciun gest! Iar în loc să ceară demiterea pe loc a ministrului Sănătăţii, ne-a recitat iar bla-bla-ul cu problemele „structurale” şi reforma”, a scris Marcel Ciolacu, președintele PSD, pe Facebook.

PSD pregătește și o moțiune simplă împotriva lui Voiculescu.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here