Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a declarat luni că social-democrații cer demisia lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății pentru „modul sfidător” în care s-a comportat politicianul de la USR-PLUS „cu România, cu Parlamentul, cu cei din spitale, cu pacienții, cu părinții, cu cei care au fost victimele” ultimelor incidente din unitățile sanitare, dar și pentru felul în care a tratat tragedia de la Institutul Național Matei Balș, „fără niciun fel de regret și empatie”.

PSD cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Ce a declarat Alfred Simonis, liderul deputaților social-democrați

 

„Este al patrulea spital care a ars în ultima lună, lună în care domnul Voiculescu a fost ministru al Sănătății. N-am să spun că domnul Voiculescu este unicul vinovat pentru că au ars aceste spitale în România sau că în această lună ar fi trebuit să facă minuni pentru ca aceste lucruri să nu se întâmple, deși avea un raport care arăta ceea ce trebuie modificat de urgență în sistemul sanitar. Trebuie să ne amintim și că dumneavoastră deja aveți un an și jumătate de când sunteți prim-ministru, Klaus Iohannis are șase ani de când e Președinte, iar domnul Voiculescu a mai fost ministru. Nu îi cerem demisia domnului Voiculescu pentru că au ars aceste spitale și că într-o lună aveam pretenția să facă tot. Îi cerem demisia pentru modul sfidător în care s-a comportat cu România, cu Parlamentul, cu cei din spitale, cu pacienții, cu părinții, cu cei care au fost victimele acestor situații și modul în care tratează toată această situație, fără niciun fel de regret și empatie, iar în final, înainte de a spune că domnul Voiculescu trebuie să plece, aș vrea să spun tuturor faptul că o țară nu poate fi condusă de pârtia de schi, cel puțin eficient, nu poate fi condusă din sala de sport și nici un minister nu poate fi condus din întâlniri cu diferite companii care produc diferite produse din biroul ministrului Sănătății”, a declarat Alfred Simonis, liderul deputaților PSD.

 

 

Deputații PSD au organizat o demonstrație luni în Parlament, unde au venit cu pancarte prin care i-au cerut demisia lui Vlad Voiculescu. Tot astăzi, Marcel Ciolacu, președintele social-democrații, a reiterat că va fi inițiată o moțiuni simplă împotriva ministrului Sănătății.

„Întâi am luat o decizie în interiorul grupurilor PSD, aşa se lucrează democratic, o să luăm o decizie şi în cadrul Consiliului Politic Naţional şi pe urmă discutăm cu toate grupurile”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here