PSD a depus  un amendament la legea bugetului de stat privind creșterea alocațiilor pentru copii. Anunțul a fost făcut, marți, în cadrul unei conferințe de presă, de prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea.

 

Amendament privind majorarea alocațiilor, depus de PSD la legea bugetului: Precizările Gabrielei Firea

 

”Amendamentul depus de către noi, împreună cu colegii noștri parlamentari, la legea bugetului de stat, se referă la toți copiii României. Nu vrem să renunțăm la el. Noi insistăm de ani de zile ca drepturile copiilor să fie respectate nu doar prin declarații publice, ci și prin fapte concrete.

Noi am depus în Parlament și am și votat un proiect de lege care prevede dublarea alocațiilor. Din păcate, această lege nu este respectată, iar cumulul de factori a pornit de la cel mai înalt nivel. Au fost tergiversări, amânări, ordonanțe de urgență de blocare sau de eșalonare sau un atac injust la Curtea Constituțională, deoarece Curtea a scris foarte clar, negru pe alb, că legea este constituțională”, a anunțat Gabriela Firea.

 

Cum ar urma să crească alocațiile copiilor, conform amendamentului PSD

 

Aceasta a explicat și în ce fel ar urma să crească alocațiile, în cazul în care amendamentul social-democraților va fi aprobat.

”Pentru copiii de la doi ani până la majorat de la 214 lei la 300 de lei, iar pentru bebeluși și până la doi ani, inclusiv copiii cu dizabilități, de la 427 de lei la 600 de lei.Cum arată astăzi singura fată născută şi crescută în zona contaminată de la Cernobîl. Fata a ajuns la 21 de ani

Considerăm că cei peste 3,5 milioane de copii din România merită respectul Guvernului, chiar dacă este deja, prin măsurile luate, un guvern al austerității. Așa cum s-au găsit surse financiare pentru anumiți clienți politici, pentru achiziția unor servicii sau produse care nu erau atât de importante, suntem convinși că, până la urmă, acest amendament al nostru va fi acceptat și votat și de către parlamentarii din opoziție”, a mai spus Gabriela Firea.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Când ar putea avea loc votul din Parlament asupra legii bugetului pe 2021

 

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat, marți, că votul final din Parlament asupra legii bugetului de stat pe 2021 și a legii bugetului asigurărilor sociale ar putea avea loc pe 2 martie.

Proiectul de lege a bugetului a fost aprobat de Guvern în ședința de luni seară.

„În ceea ce privește Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, în Birourile permanente reunite, am stabilit următorul calendar – începând de la reuniunea Birourilor permanente, până joi la ora 10, se pot depune amendamente de către parlamentari sau grupurile parlamentare. (…) Dezbaterile în plen vor începe la ora 16, luni, 1 martie. Se vor derula dezbaterile în plen, atât dezbaterea generală, cât și dezbaterea pe articole până la finalizare, dacă nu terminăm luni, continuăm marți. Am prevăzut, de asemenea, ca obiectiv, marți să fie votul final, atât la Legea bugetului de stat cât și la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, a precizat Ludovic Orban.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here