Cătălin Drulă, ministrul USR-PLUS al Transporturilor, a depus plângere penală la DNA după ce protestul spontan al sindicaliștilor de la metrou a blocat circulația trenurilor, iar mijloacele de transport în comun de la suprafață au fost supraagomerate în plină pandemie de coronavirus. Lista acuzațiilor e lungă.

Ministrul Transporturilor i-a reclamat pe responsabilii cu protestul pentru zădărnicirea combaterii bolilor, șantaj, infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate sau trafic de influență.

Prejudiciul creat prin acest protest urmează să fie stabilit, a mai spus Drulă, iar responsabilii trebuie să plătească. Precizarea vine și în contextul în care Viorel Tudose, administratorul companiei Getica 95, furnizorul de electricitate al Metrorex, a declarat că greva de la metrou nu a fost anunţată nici furnizorului şi nici distribuitorului de energie din Bucureşti, astfel că întregul sistem energetic al Capitalei se află în dezechilibru: „Şi noi am fost sunaţi de cei de la distribuţie să ne întrebe ce se întâmplă, că este un haos, nu ştia nimeni. În acest moment este dezechilibrat tot sistemul de distribuţie al Bucureştiului”.

Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a somat firma sindicatului, condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi, să dezafecteze până pe 2 aprilie cel târziu spațiile comerciale pe care le administrează în stațiile de metrou. Aceste spații au ajuns să fie administrate de către sindicat, care încasează 75% din chirii, însă contractul efectiv a expirat încă din 2018. Sindicatul e condus de Rădoi de mai bine de 20 de ani. Ion Rădoi e în conflict deschis cu actualul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR-PLUS), care a trimis recent Corpul de control și a descoperit numeroase nereguli.

„Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, a mai transmis acum Cătălin Drulă.

 

Cătălin Drulă a depus plângere la DNA împotriva celor responsabili cu protestul de la metrou

 

„Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi, pentru următoarele infracțiuni:

+ zădărnicirea combaterii bolilorA murit Cornelia Catanga! Cu ce medicament s-a tratat pentru a scăpa de COVID-19. Noi detalii ies la iveală

+ abuz în serviciu

+ trafic de influență

+ folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane

+ folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite

+ șantaj

+ infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate

Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare.

Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției.

Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului.

Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, a scris ministrul Cătălin Drulă, pe Facebook.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here