Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece, care va intra în vigoare marți, de la ora 16, și va fi valabilă până vineri, ora 10.

Astfel, în intervalul menționat, în toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ – local 15…25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vest și centru, 30…40 l/mp. Din după-amiaza zilei de marți (13 aprilie) și până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri) pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60…65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.

Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri și joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

Prognoza meteo, azi, 13 aprilie 2021

 

Marți, vremea se va menţine calda pentru aceasta dată, cu excepţia regiunilor vestice, unde valorile termice, mai scazute decât în intervalul precedent, se vor situa sub media perioadei.

Temperatura medie din timpul zilei va fi de 15 grade C. După-amiaza temperatura maximă atinsă va fi de 22 grade. Vânt va bate ușor,cu viteza medie de 12 km/h.

Spre seară, înnorarile se vor accentua treptat în regiunile vestice, sudice şi local în cele centrale, unde vor fi averse, însoţite şi de descarcari electrice cu probabilitate mai mare în Oltenia şi Muntenia.Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?

Pe arii restrânse, cantitaţile de apa vor depaşi 15…20 l/mp. În zona montana înalta, cu precadere a Carpaţilor Meridionali, noaptea se vor semnala precipitaţii mixte.

În restul teritoriului, doar izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari de scurta durata în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 9 grade.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here