Luna februarie va aduce temperaturi mai geroase în cea de-a jumătatea a intervalului, după cum anunță meteorologii. Primele valori de primăvară se vor înregistra odată cu sosirea lui Martie, iar o încălzire a vremii se va resimți încă din prima săptămână.

În ciuda temperaturilor scăzute, valorile temrice vor fi mai ridicate față de normalul perioadei, minimele fiind situate între -4 și -2 grade Celsius. Iată și cum va fi vremea în această săptămână.

 

Cum va fi vreme în luna februarie

 

Meteorologii ANM au emis estimările pentru luna februarie și începutul lunii martie. Valorile minime vor fi mai ridicate față de normalul perioadei, însă vremea se va încălzi semnificativ la începutul primăverii.

 

Săptămâna 08 – 15 februarie

Meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de sud a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane din vest și nord, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

 Au dat peste un aeroport părăsit acum 50 de ani. Au controlat zona şi… uluitor ce au mai găsit

Săptămâna 15 – 22 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

 

Săptămâna 22 februarie – 01 martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în nord-est.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil ușor deficitar în regiunile nordice.

 

Prognoza meteo în prima săptămână de primăvară

 

Săptămâna 01 – 08 martie

Mediile valorilor se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here