Meteorologii au emis un cod galben de ploi, valabil de marți seară, de la ora 18:00, până joi, la prânz, în zonele montane din 16 județe. La sfâșitul acestei săptămâni, precipitațiile vor deveni lapoviță și ninsoare, iar nopțiile devin geroase. 

Așadar, în intervalul prognozat, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că pe tot parcursul intervalului menționat se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar pe arii restrânse 40…60 l/mp. Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă.

Județele afectate vor fi Alba, Argeș, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Timiș, Vâlcea.

harta anm cod galben de ploaie

 

Precipitațiile se transformă în în lapoviță și ninsoare de joi

 

Va ploua pe arii extinse și în jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat se vor cumula 15…25 l/mp. Din după-amiaza zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica în toate regiunile, viscolind temporar zăpada. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece, geroasă mai ales în timpul nopților.

 

Cum va fi vreme în luna februarie

 

Meteorologii ANM au emis estimările pentru luna februarie și începutul lunii martie. Valorile minime vor fi mai ridicate față de normalul perioadei, însă vremea se va încălzi semnificativ la începutul primăverii.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt…

 

Săptămâna 08 – 15 februarie

Meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de sud a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane din vest și nord, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

 

Săptămâna 15 – 22 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

 

Săptămâna 22 februarie – 01 martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în nord-est.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil ușor deficitar în regiunile nordice.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here