Marți, gerul persistă în cea mai mare parte a țării, îndeosebi noaptea și dimineaţa și în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi noros, ziua în vestul, centrul şi nord-vestul ţãrii, apoi şi în nord-est, unde temporar va ninge şi se va depune strat nou de zãpadã, mai consistent în partea de nord-vest. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar izolat şi trecãtor va fulgui. 

Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 2 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi vestul Olteniei, iar cele minime, între -11 şi -1 grad. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, iar noaptea şi în vest. Izolat, mai ales la munte, vor fi condiţii de ceaţã, asociatã cu chiciurã și se va forma polei. 

Până miercuri, vremea rămâne deosebit de rece. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade.
Nici în timpul zilei negative nu se încălzește, maximele fiind cuprinse între -10 și 0 grade.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 19 ianuarie 2021

 

În Banat este prognozată o vreme deosebit de rece, caracterizată prin valori maxime de -3…-2 grade și minime de aproximativ -9 grade, în medie. 

În Crișana, gerul va scădea în intensitate, astfel încât temperaturile maxime se vor situa în jur de -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată marți.

Gerul extrem persistă în Transilvania, unde, mai ales în cursul nopților și al dimineților, când se vor înregistra valori ale temperaturilor minime de -18…-14 grade.A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns …

În Maramureș, vremea va fi geroasă cu temperaturi maxime de -8…-7 grade și minime de -14…-12 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată marți.

În Moldova frigul extrem se accentuează mai ales dimineața și noaptea. Maximele termice se situează între -8…-6 grade, iar cele minime între -16…-14 grade.

În Dobrogea, se va lăsa ger pe arii restrânse, mai ales dimineața și noaptea. La amiază vor fi -3…-2 grade, iar noaptea, -10…-8 grade. Trecător va mai ninge slab. 

În Muntenia vremea va fi local geroasă dimineața și noaptea. Maximele termice vor fi cuprinse între -2…-1 grad, iar cele minime, între -11…-10 grade.

Și în Oltenia temperaturile se mențin negative. Pe arii restrânse va fi ger, dimineața și noaptea. Sunt prognozate maxime de -1…0 grade și minime de -11…-10 grade.

 

 Prognoza meteo pentru București

 

Valul de ger persistă și în București. La amiază, temperaturile rămân sub -1 grad. Noaptea, temperatura va oscila între -8…-6 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre -10 grade. Vântul va sufla slab şi moderat și vor fi condiţii de ceaţă.

 

 Prognoza meteo la munte

 

Gerul persistă în zona muntoasă, în timp ce ninsorile mai slăbesc și apar preponderent în Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. Vântul va avea intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură.. Media maximelor va este de -12…-10 grade, iar a minimelor, de la -18…-16 grade. 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here