Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, care vizează ninsori moderate cantitativ în aproape totaă țara și intensificări ale vântului în zona montană înaltă. Prognoza meteo intră în vigoare miercuri, 13 ianuarie și este valabilă până vineri dimineață.

 În următoarele 36 de ore va temporar va ninge în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în zona de munte, prin acumulare, se vor înregistra cantități de 15…20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.
În zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60-80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității, potrivit meteoromânia.ro.

La sfârșitul săptămânii, vremea va deveni rece, geroasă mai ales noaptea și dimineața.

 

Prognoza meteo pentru București

 

Miercuri, cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei, sunt prognozate precipitaţii mixte slabe, vânt moderat și temperaturi care nu vor depăși 3 grade Celsius: Noaptea, temperaturile scad până la -4…-3 grade.

Joi noapte temperaturile vor scădea până la -6 grade și va continua să ningă, în timp ce vineri sunt anunțate minime de pănă la -9 grade şi ninsori slabe. Gerul se accentuează sâmbătă, când maximele nu trec de -4 grade, iar în timpul nopții se ating -12 grade. Vântul va atinge la rafale viteze de 25…35 km/h.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here