După episodul de ger de la începutul săptămânii, România traversează acum o perioadă cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii ianuarie. Astfel, la fel ca în ziua precedentă, pentru duminică, meteorologii anunță că vremea se va menține deosebit de caldă pentru aceasta dată în toata ţara.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 24 ianuarie 2021

 

Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade, iar cele minime se vor situa între -5  şi 8 grade.

Cele mai ridicate teperaturi se vor înregistra în vestul și sudul țării, dar și pe litoral. Astfel, în Muntenia sunt așteptate maxime de până la 15 grade Celsius, în Dobrogea și în Banat, temperaturile vor urca până la 14 grade. Locuitorii din Oltenia se vor bucura, duminică, de maxime de până la 13 grade, în timp ce în Crișana valorile termice vor ajunge până la 12 grade Celsius. În aceste regiuni, nici temperaturile minime nu vor coborî sub zero grade Celsius.

În schimb, în Moldova, în Transilvania și în Maramureș, valorile maxime nu vor depăși 11 grade. Minime negative se vor înregistra, duminică, în regiunea Moldovei, acolo unde mercurul din termometre va coborî până la valoarea de -3 grade. Și mai frig va fi în Transilvania, unde sunt anunțate minime de până la -5 grade Celsius.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la aceasta perioadă a anului. Temperatura maxima va fi de 12-13 grade, iar cea minimă de 3-5 grade.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Bucureștenii vor avea parte de un cer temporar noros, dar și de ploi slabe, mai ales în timpul nopții și în primele ore ale dimineții.

 

Prognoza meteo la munte

 

La munte, cerul va avea înnorări şi vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla cu intensificări pe creste, cu viteze de 60…80 km/h. Temperaturile maxime vor fi între 7 și 9 grade.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

La malul mării sunt șanse mari să apară precipitații, mai ales dimineața și în cursul după-amiezii. Temperatura maximă va fi de 10 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here