Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, pentru sâmbătă dimineață, două coduri galbene pentru mai multe județe ale țării.

Mai exact, până la ora 9, în județele Constanța și Tulcea se va semnala ceață care determină vizibilitatea scăzută, local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Tot până la ora 9, în localitățile Rovinari, Târgu Cărbunești, Turceni, Bâlteni, Plopșoru, Țânțăreni, Țicleni, Drăguțești, Turburea, Aninoasa, Fărcășești, Negomir, Dănești, Bustuchin, Roșia de Amaradia, Borăscu, Urdari, Bolboși, Logrești, Albeni, Brănești, Săulești, Licurici, Ionești, Berlești, Jupânești, Bărbătești; ale județului Gorj, în localitățile Alunu, Grădiștea, Sinești; ale județului Vâlcea, în localitățile Calafat, Băilești, Filiași, Poiana Mare, Moțăței, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Argetoaia, Desa, Bistreț, Brădești, Bârca, Gighera, Rast, Braloștița, Afumați, Goicea, Giurgița, Urzicuța, Piscu Vechi, Coțofenii din Dos, Scăești, Ghidici, Almăj, Negoi, Seaca de Câmp, Măceșu de Sus, Catane, Coțofenii din Față, Măceșu de Jos, Cârna; din județul Dolj și localitățile Drobeta-Turnu Severin, Strehaia, Șimian, Gogoșu, Jiana, Pătulele, Cujmir, Salcia, Devesel, Butoiești, Gârla Mare, Gruia, Hinova, Burila Mare, Vânători, Obârșia de Câmp, Grozești, Pristol, Vrata, Stângăceaua din județul Mehedinți, se va semnala local ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii sub 200 m şi izolat sub 50 m ce va favoriza, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Pe de altă parte, până la ora 10, în județul Caraş-Severin, respectiv în Moldova Nouă, Bozovici, Berzasca, Prigor, Sichevița, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Eftimie Murgu, Gârnic, Șopotu Nou; se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

De asemenea, până la ora 10, în județele Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov și Teleorman se va semnala  local – ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

În zonele de munte de peste cota 1800 m ale județelor Suceava și Neamț, până la ora 11, a fost emis un cod galben de intensificări ale vântului cu viteze de 90…100 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Prognoza meteo, azi, 6 februarie 2021

 

Amintim că sâmbătă, vremea va fi în continuare caldă în aproape toată țara, exceptând nord-estul teritoriului, unde temperaturile vor deveni negative chiar și în timpul zilei.

Explicația meteorologică pentru aceste diferențe de temperatură este că România este traversată de două mase de aer foarte diferite. Una dintre acestea determină vreme deosebit de cladă în jumătatea de sud-vest a țări. Cealaltă, cu proprietăți polare se va așeza deasupra nordului,nord-estul, nordul și centrul Moldovei, zone în care temperaturile vor deveni din ce în ce mai scăzute și vor deveni începând de sâmbătă dimineață si pana luni dimineață negative atât ziua cat și noaptea.Avionul care a dispărut şi a reapărut 53 de ani mai târziu. Oamenii de ştiinţă sunt uluiţi

Temperaturile maxime vor fi de la -3 grade în nordul Moldovei, până spre 16…17 grade în Banat și în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade, mai scăzute în nord-est, spre -9 grade, dar mai ridicate în sudul Banatului, până la 9…10 grade.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here