Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis un cod galben de ploi însemnate cantitativ și ninsori în zona înaltă de munte valabil până astăzi, 15 martie, ora 14.

Astfel, în Banat, Crișana, Maramureș și local în nordul și vestul Transilvaniei, temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1700 m în Carpații Occidentali și la peste 1200 m în nordul Carpaților Orientali, va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Mai mult, în vest și la munte, temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…60 km/h, spulberând zăpada pe crestele montane înalte.

Prognoza meteo, azi, 15 martie 2021

 

Astăzi vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii în sudul, centrul şi estul ţării, iar ziua, pe arii mai restrânse, şi în vest. Vor fi ploi cu tendinţă de transformare în lapoviţă şi ninsoare în Transilvania, Maramureş, vestul Moldovei şi izolat în zona subcarpatică din celelalte regiuni.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade şi 17 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 1 şi 7 grade.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here