Sâmbătă, vremea va fi în continuare caldă în aproape toată țara, exceptând nord-estul teritoriului, unde temperaturile vor deveni negative chiar și în timpul zilei.

Explicația meteorologică pentru aceste diferențe de temperatură este că România este traversată de două mase de aer foarte diferite. Una dintre acestea determină vreme deosebit de cladă în jumătatea de sud-vest a țări. Cealaltă, cu proprietăți polare se va așeza deasupra nordului,nord-estul, nordul și centrul Moldovei, zone în care temperaturile vor deveni din ce în ce mai scăzute și vor deveni începând de sâmbătă dimineață si pana luni dimineață negative atât ziua cat și noaptea.

Temperaturile maxime vor fi de la -3 grade în nordul Moldovei, până spre 16…17 grade în Banat și în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade, mai scăzute în nord-est, spre -9 grade, dar mai ridicate în sudul Banatului, până la 9…10 grade.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 6 februarie 2021

 

În nord-vest și centru o să plouă, în zona Moldovei va ninge. Cerul va prezenta înnorări persistente și vor cădea precipitații slabe și moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare în zona Carpaților Orientali, în nordul și centrul Moldovei și mai ales ploi în Maramureș, nordul Crișanei și al Transilvaniei.

Pe arii restrânse se va depune polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar se va semnala ceață, posibil asociată, izolat și trecător, cu burniță, pe arii restrânse la începutul intervalului și local noaptea. 

În nordul şi nord-estul ţarii vor fi înnorari pe tot parcursul intervalului şi temporar vor fi precipitaţii.  În restul teritoriului, pe arii restrânse în primele ore ale zilei şi local, va fi ceaţă.

La munte, îndeosebi pe creste, vor fi rafale de vânt de 60…80 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la -5…-4 grade în nordul Moldovei, pâna spre valori în jurul a 17 grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 6 grade, mai ridicate în sudul Banatului, pâna spre 9…10 grade.Avionul care a dispărut şi a reapărut 53 de ani mai târziu. Oamenii de ştiinţă sunt uluiţi

 

Informare meteotologică

Meteorologii au emis o informare, valabilă până duminică la ora 10:00 în nordul și centrul Moldovei și zona montană limitrofă. Aici se vor semnala precipitații în general moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare.  Vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie și se va depune polei.

Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, iar cantitățile de precipitații vor depăși local 10…15 l/mp.
În aceste zone, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât temperaturile maxime vor fi negative și se vor situa sub mediile climatologic specifice perioadei.

 

Prognoza meteo în București

 

Pentru Capitală, meteorologii au emis o prognoză specială, valabilă până duminică la ora 10:00. Potrivit ANM, valorile termice se vor situa în continuare peste cele caracteristice perioadei. Dimineața e posibil să fie ceață și burniță,  iar în restul intervalului va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.

 

Prognoza meteo la munte

 

În zona montană temperaturile rămân peste media perioadei. Cerul va avea înnorari temporare în Carpaţii Meridionali, unde trecator va burniţa sau va ploua slab. În restul masivelor, înnorarile vor persista şi se vor semnala precipitaţii sub forma de ploaie în Munţii Apuseni şi mixte în Carpaţii Orientali, unde pe arii restrânse se va depune polei, iar la altitudini mari va ninge. Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zapada.

Vântul va avea intensificari îndeosebi pe creste, cu rafale de 60…80 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 3 şi 10 grade.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here