Vineri, vremea se va menţine caldă pentru aceasta dată, însă temperaturile scad față de zilele precedente. În nordul și nord-vestul se va raci accentuat față de restul țării, iar valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei.

 Pe parcursul zilei vor fi înnorări şi va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a țării, iar în restul teritoriului cerul va deveni, treptat, variabil şi ploi slabe vor mai fi pe alocuri în primele ore.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 5 martie 2021

 

Cerul va fi variabil în sudul şi estul teritoriului şi mai mult noros în vest, centru şi nord, unde vor fi precipitații, mixte la munte şi predominant ploi în rest.

Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade. 

În Banat se vor înregistra în jur de 6…7 grade Celsius la amiază și 0…2 grade, noaptea.

În Crișana vor fi maxime diurne de 5…6 grade, iar în timpul nopții, vor coborî până la  -1 și 2 grade. 

Maxim 5 grade se vor înregistra vineri în Transilvania, iar în timpul nopții temperaturile vor fi preponderent negative și se vor situa în medie între -4 și -2 grade. În apartamentul morții din Onești a existat un al treilea muncitor. Ce s-a întâmplat cu el

Pentru Maramureș sunt prognozate maxime de 3…4 grade și minime care se vor situa în medie între -2 și 1 grad. 

În Moldova, între 5 și 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 3…4 grade și a minimelor de -4…-3 grade.

Pentru Muntenia, răcirea vremii estimată pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de circa -3 grade.

În Oltenia, temperaturile maxime se vor situa jurul a 6 grade, iar minimele, în jur de -3 grade.

La amiază, temperaturile vor urca până la 5 grade în Dobrogea, iar noaptea vor fi în jur de -1…0 grade Celsius.

Începând cu data de 5 martie și până la sfârșitul săptămânii viitoare, local și temporar, se vor semnala precipitații slabe cantitativ în aproape toată țara.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitala, temperaturile rămân ridicate și vineri. Cerul va fi mai mult senin ziua, însă spre seară sunt așteptate precipitații slabe, mixte.

Vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificări după-amiază şi noaptea, cu rafale de 40…50 km/h. Temperatura maxima va fi de 17…18 grade, iar cea minima de 1…3 grade.

În noaptea de vineri spre sâmbătă se înnorează, o să plouă, iar mai târziu poate să fie lapoviță sau chiar ninsoare.

 

Prognoza meteo la munte

 

Vremea se răcește accentuat în zona montană,  mai ales în masivele nordice și precipitațiile cuprinde treptat toată zona montană. Vântul se va intensifica treptat şi va avea rafale de 60…70 km/h, iar în zona înalta de peste 80…100 km/h, iar pe creste se va transforma în viscol. Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va determina maxime, în medie, în jurul a -2 grade și minime, în medie, de -9..-7 grade.

 

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here