Joi, 4 februarie, temperaturile continuă să crească, însă vântul rămâne destul de activ mai ales în nord-vestul, nord-estul, centrul țării și în zona montană. O să mai plouă în vest, nord și centru, iar în zona montană înaltă vor cădea precipitații îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 8 și 16 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 6 grade.

 

Cum va fi vremea azi, 4 februarie 2021

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic, valabil joi, de la ora 06:00 până la ora 21:00. În acest interval vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse 70…80 km/h.
În zona montană vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Orientali, rafalele vor depăși 90…120 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h se vor semnala local și în restul teritoriului. În noaptea de joi spre vineri vântul va mai prezenta intensificări în zona de munte și în nord-est.

Sunt vizate de codul galben de vânt puternic județele Satu Mare, Maramureș, Mureș, Suceava, Arad, Neamț, Bacău. Vrancea, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara. Arad, Alba, Bihor, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud.

 

 

Temperaturile în principalele zone din țară

 

Banat și Crișana: Maxime de până la 12 grade Celsius, minime de 4…5DACĂ deții această CAMERĂ de SUPRAVEGHERE arunc-o imediat! Aceasta permite atacatorilor să SPIONEZE oamenii

Transilvania: 7 grade la amiază, minimele între 0 și -2 grade Celsius

Maramureș: Maximele în jur de 11 grade, minimele de 3 grade

Moldova: 12 grade la miezul zilei și în jur de 3 noaptea

Muntenia și Dobrogea: 16 grade maxim, 2 grade minim

Oltenia: Maxime de 11 grade, minime de 4 

 

Prognoza meteo pentru București

 

Și în Capitală vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabiliar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări după-amiază. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Dimineața va fi ceață.

 

Prognoza meteo la munte

 

Temperaturile primăvăratice se vor resimți și în zona montană, însă vântul va bate cu putere și va atinge la rafale viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, peste 90…120 km/h. La altitudini ridicate va cădea lapoviţa și ninsoare, iar în zonele mai joase o să plouă.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here