Marți, 29 decembrie 2020, temperaturile vor continua să crească și vor fi mai ridicate decât normalul perioadei. Maximele vor fi cuprinse între 7 grade Celsius, în depresiuni, și 17 grade, în Lunca Dunării și în Dobrogea. Va ploua în Banat, Oltenia și prin Transilvania și nord-vestul Munteniei. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de 100 km/h în zonele de creastă. Condiții de polei vor exista la altitudini mari. În București, vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime ce vor ajunge la 15 grade Celsius.

Potrivit prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni, iarna va veni abia după 8 ianuarie. De Revelion, valorile termice vor fi, de asemenea, peste medie.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 29 decembrie 2020

 

Marți, 29 decembrie, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Ziua, cerul va avea înnorări mai accentuate în Banat şi Oltenia, unde vor fi ploi moderate cantitativ, iar la munte, la altitudini de peste 1700 m, vor fi precipitaţii mixte şi, izolat, condiţii de polei. 

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în nord-vestul Munteniei şi în Transilvania. 

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de peste 80 – 100 km/h în zonele de creastă, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cursul zilei, şi în vestul şi sud-estul teritoriului. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade Celsius. 


Prognoza meteo pentru București

 Aşa arată oraşul care a stat în adâncuri vreme de 90 ani. Apele s-au retras, iar ceva şocant a ieşit de-acolo

În Capitală, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. 

Temperatura maximă va fi de 13 – 15 grade Celsius, iar cea minimă de 3 – 5 grade Celsius. 

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. 

 

Prognoza meteo la munte

 

La munte, cerul va prezenta înnorări şi, temporar, vor fi precipitaţii în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali şi, izolat, în restul masivelor. 

Vor fi ploi, iar la altitudini de peste 1700 m, îndeosebi în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali, vor fi precipitaţii mixte şi, izolat, condiţii de polei. 

Pe arii restrânse, cantitaţile de apă vor fi însemnate. 

Vântul va prezenta intensificări, cu rafale de peste 80 – 100 km/h în zonele de creastă.

Până pe 29 decembrie, la ora 10.00, va fi în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului, pentru zona de munte și regiunile vestice și nord-vestice. „Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze mai mari la altitudini mari, unde rafalele vor depăși 80…100 km/h. Vântul se va intensifica și în regiunile vestice și nord-vestice, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h”, explică Administrația Națională de Meteorologie.

Și tot doar până la ora 10.00, va fi valabil un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului și zăpadă puternic spulberată în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700m. „Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității”, a mai transmis ANM.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here