Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru vineri, 26 decembrie 2020. Potrivit acestora, va ploua în jumătatea de sud a ţării.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 26 decembrie 2020

Mai exact, astăzi, spre deosebire de ziua anterioară, vremea se va răci. Va ploua în jumatătea de sud a ţării, unde se vor cumula local 15 – 20 litri pe metrul pătrat. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade Celsius, uşor mai ridicate în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 4 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în nordul ţării.

După cele două zile de frig vremea se încălzește din nou, iar în noaptea de Revelion sunt asteptate temperaturi destul de ridicate.

În săptămâna 28 decembrie- 4 ianuarie 2021 rămâne pe un fond de vreme caldă, peste mediile climatologice. Joi, 31 decembrie 2020, consemnăm maxime între 6 până la 13 grade Celsius, mai ales în partea de vest, sud și sud-est a țării. În noaptea dintre ani, minime între -2 pana la 8..9 grade Celsius în zona litoralului”.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea se va răci. Începând cu orele prânzului,  va ploua, iar pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă. Temperatura maximă va fi de 6 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad Celsius.

Prognoza meteo la munte

Și la munte vremea se va răci. Va ninge,  în special la altitudini de peste 1500 m, şi se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. Vor fi posibile depuneri de polei sau de gheţuş. Vântul va sufla slab, cu unele intensificări, noaptea, cu rafale în general de 40 – 50 kilometri pe oră, îndeosebi în masivele sud-vestice şi sudice.  Temperaturile maxime vor fi între -6 grade și 1 grad Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre va ploua slab în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 9 grade Celsius, iar cea minimă de 3 grade Celsius.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here