Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru miercuri, 24 februarie 2021. Potrivit acestora, valorile termice diurne vor fi în scădere.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 24 februarie 2021

 

Mai exact, astăzi, valorile termice diurne vor fi în scădere faţă de ziua anterioară, local semnificativă în estul şi sud-estul teritoriului. Cerul va fi variabil, dar în majoritatea zonelor joase de relief vor fi înnorări sau ceaţă, în special la începutul zilei şi noaptea. Izolat va fi burniţă, dimineaţa condiţii de polei, iar spre seara şi noaptea va creşte probabilitatea pentru ploi slabe în estul Moldovei, Dobrogea şi Bărăgan.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 14 grade Celsius, iar cele minime în general între -2 şi 8 grade Celsius.

Amintim că meteorologul Radul Ilea a vorbit pentru B1 TV despre prognoza meteo de săptămâna acesta. Potrivit acestuia, cerul va rămâne înnorat, izolat, doar în zonele joase de relief, unde se va semnala și ceață. Cele mai ridicate temperaturi vor fi resimțite în Banat și Oltenia.

“Într-adevăr, o vreme cu aspecte de primăvară, doar niște nori joși și ceață în zonele joase de relief mai împiedică aspect de vreme frumoase. În schimb, în zonele deluroase și pe la munte, mai mult senin în următoarele zile. Ca aspect, vreme în general frumoasă la munte, mai mohorâtă în zonele joase, iar sub raport termic, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru acestea perioadă. Cel mai cald va fi sud-vestul țării, adică prin sudul Banatului și prin vestul Olteniei”, a spus meteorologul.

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura maximă va fi de 9…12 grade, iar cea minimă de 0…3 grade.

Prognoza meteo la munte

 Cum arată astăzi singura fată născută şi crescută în zona contaminată de la Cernobîl. Fata a ajuns la 21 de ani

La munte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la altitudini mari. Temperatura aerului va fi în scădere faţă de ziua anterioară.

Prognoza meteo pe litoral

 

La malul Mării Negre cerul va fi predominant înnorat în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 8 grade Celsius, iar cea minimă de 2 grade Celsius.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here