Temperaturile ridicate persistă și în acest sfârșit de săptămână, chiar dacă următoarea perioadă se anunță ploioasă, în toată România.

Sâmbătă, norii se vor aduna cub precăderea deaspura ținuturiloe vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade în estul Transilvaniei și 15 grade în regiunile vestice și sud-estice, iar cele minime între -2 și 8 grade. Cel mai cald va fi în zona de sud-est, în cea de sud și, mai ales, în vest. Cel mai frig se resimte în zona de nord și nord-est.

Va ploua pe arii extinse, dimineața în vest și sud-vest, apoi, treptat, în majoritatea regiunilor, exceptând Moldova, unde ploile se vor semnala izolat, în timpul nopții.

 

 

Prognoza meteo în București

 

Vremea se menține plăcută și în București, unde cerul va fi variabil, mai mult noros noaptea, când temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade. La începutul intervalului vor fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară

 Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Sămbătă, vremea va fi primăvăratică în toată țara, deși ploile își fac simțită prezența în aproape toată țara, iar de duminică, temperaturile înregistrează o ușoară scădere. 

 

Cum va fi vremea azi, 23 ianuarie 2021

 

În Banat, ca și în Crișana, maximele diurne de se mențin la aproximativ 12 grade, iar minimele, la 4…5 grade.  Ploile își fac simțită prezența în ambele regiuni. 

Și în Transilvania sunt așteptate precipitații importante cantitativ, pe arii extinse și temperaturi de 7…9 grade Celsius la amiază iar noaptea, 0…1 grade. 

Temperaturile maxime nu vor depăși 8 grade Celsius în Maramureș, în timpul zilei, iar noaptea aproximativ 2 grade. Aici ploile nu mai contenesc până la sfârșitul lunii.

Valorile termice diurne ating 10 grade în Moldova, iar cele nocturne, 1…2 grade, iar în Dobrogea, 13 grade Celsius la amiază, și 6…7 grade noaptea. 

Cantitățile de precipitații rămân însemnate și în Muntenia, unde maximele se vor situa între 10 și 11 grade, iar minimele, între 3 și 4 grade, dar și  în Oltenia, unde vor fi vor fi 9 grade Celsius ziua, și 2…3 noaptea.

 

Prognoza meteo la munte

 

În zona de munte vor fi precipitații mixte și local, mai ales noaptea, se va semnala polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări local și temporar în vest și sud-est. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață, mai ales în est și sud. Maximele ating 3…4 grade la amiază, iar noaptea coboară până la -2…-1 grade.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here