Ziua de vineri aduce temperaturi primăvăratice în majoritatea regiunilor țarii, însă cerul se mai înnorează trecător prin vest, nord și centru, iar pe seară apar ploi slabe. Va ploua slab local în Crișana și Maramureș, izolat în Banat, Oltenia, și nord-vestul Transilvaniei, în timp ce în zona montană înaltă, precipitațiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiții de polei. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -5…8 grade în depresiunile Carpaților Orientali.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale ce vor atinge 70…80 km/h în nordul Carpaților Orientali și, local și temporar, la cote mai reduse în regiunile vestice. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo în București

 

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va atinge 12 grade, iar cea minimă va fi de -2 grade Celsius. 

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Temperaturile de azi, 22 ianuarie 2021

 

Cerul va avea înnorări în regiunile intracarpatice și parțial în Oltenia și Moldova, unde seara și noaptea va ploua. Temperaturi rămân însă ridicate în toată țara, după cum urmează: Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

 

Banat și Crișana

Temperaturi maxime de 11…12 grade și minime de 4…5 grade.

Transilvania

Maxim 7…9 grade Celsius la amiază, iar noaptea, 0…1 grade. 

Maramureș

8 grade Celsius în timpul zilei, iar noaptea aproximativ 2 grade. 

Moldova

Temperaturi diurne de cel mult 10 grade iar noaptea, 1…2 grade.

Dobrogea 

13 grade Celsius la amiază și 6…7 grade noaptea. 

Muntenia

Maxime care se vor situa între 10 și 11 grade și minimele, între 3 și 4 grade.

Oltenia

9 grade Celsius ziua și 2…3 noaptea.

 

Prognoza meteo la munte 

 

Vremea bună se așterne și la munte, unde norii apar sporadic. Vântul atinge viteze de 70…80 km/h în nordul Carpaților Orientali și este posibil să mai ningă slab. Temperaturile ating la amiază chiar și 5…6 grade. 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că încălzirea vremii poate duce la formarea de avalanşe, în special în Carpații Meridionali, în munții Rodnei, Parâng-Șureanu, Țarcu Godeanu, Călimani-Bistriței-Ceahlău, Vlădeasa-Muntele Mare. 

La altitudini de sub 1800 de metri,  se pot declanșa curgeri și avalanșe de dimensiuni mici sau medii, îndeosebi în zonele cu depozite mai însemnate de zăpadă. Sub 1500 m, stratul este de dimensiuni mai redus.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here