Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru marți, 22 decembrie 2020. Potrivit acestora vor fi precipitații în special seara și noaptea.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 22 decembrie 2020

Mai exact, astăzi vor fi precipitații în special seara și noaptea în vestul, nordul, nord-estul și centrul României. Acestea vor fi: mai ales sub formă de ninsoare la munte, la altitudini de peste 1400 m, mixte în restul zonei montane, în Transilvania, Moldova, precum şi în nordul Munteniei şi al Olteniei, iar în rest vor predomina ploile. În nord, centru, est, la deal, la munte se va depune polei. Vântul va sufla slab, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad Celsius şi 7 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade Celsius. Pe suprafeţe mici va fi ceaţă.

De Crăciun, zapada ar putea să apară doar în zonele de munte, potrivit meteorologilor. Vremea va fi deosebit de caldă în toată țara, cu temperaturi între 10 și 15 grade Celsius în sud, vest, centru, temperaturi mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă.

În zilele următoare vor urma și precipitații. Acestea vor fi sub formă de ploaie, în mod special. La altitudini mari însă, acestea ar putea fi sub formă de ninsoare. Există semnale că după data de 25, prima zi de Crăciun, precipitațiile din zona de sud a României s-ar putea transforma în lapoviță și ninsoare. Potrivit datelor meteorologilor, tendința de răcire ar putea veni după 26 decembrie.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală va ploua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 1 grad Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, va fi înnorat, la început în Carpaţii Occidentali, apoi şi în restul zonei montane, vor fi precipitaţii mai ales sub forma de ninsoare la altitudini de peste 1400 m şi mixte la altitudini mai mici.  Local se va depune polei. Vântul va avea unele intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 si 2 grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre cerul va fi predominant înnorat în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 6 grade Celsius, iar cea minimă de 3 grade Celsius.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here