Joi, temperaturile cresc în toată țara, nefiresc de mult, spun meteorologii. Cerul rămâne noros și este posibil să cadă precipitații slabe dimineața, predominant sub formă de ploaie în nord-vest, iar în cursul nopții și în sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și, local și temporar, în vest.

În zona montană, la altitudini înalte, se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. În nord-vest vor fi condiții de lapoviță și polei. 

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10…-8 grade în estul Transilvaniei și 4….6 grade în regiunile vestice. Dimineața și noaptea apare ceața. 

 

Prognoza meteo în București

Temperaturi mai ridicate decât zilele precedente se vor înregistra și în Capitală. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -3…0 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 21 ianuarie 2021

 

În Banat și Crișana, temperaturile maximele ating 11…12 grade la amiază, iar noaptea coboară până la 4…5 grade.

În timpul zilei, în Transilvania se ating 7…9 grade Celsius, iar noaptea, 0…1 grade. 

Termometrele vor arătă maxime de 8 grade Celsius în Maramureș, în timpul zilei, iar noaptea aproximativ 2 grade. Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Valorile termice diurne ating 10 grade în Moldova, iar cele nocturne, 1…2 grade, iar în Dobrogea, 13 grade Celsius la amiază, și 6…7 grade noaptea. 

În Muntenia, maximele se vor situa între 10 și 11 grade, iar minimele, între 3 și 4 grade, în timp ce în Oltenia vor fi 9 grade Celsius ziua, și 2…3 noaptea.

 

Prognoza meteo la munte

 

Și în zona montană vremea continuă să se încălzească, însă dimineața e posibil să vina un pic de lapoviță în nordul Orientalilor. Cerul va fi temporar noros și izolat va mai ninge slab.

 Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare de 40-50 km/h în întreaga arie montană și de 70-80 km/h în zonele înalte, din sector vestic şi sud-vestic, spulberând temporar zăpada pe creste. Local se va semnala ceaţă, asociată izolat și cu depuneri de chiciură pe creste.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că încălzirea vremii poate duce la formarea de avalanşe, în special în Carpații Meridionali, în munții Rodnei, Parâng-Șureanu, Țarcu Godeanu, Călimani-Bistriței-Ceahlău, Vlădeasa-Muntele Mare. 

La altitudini de sub 1800 de metri, temperaturile pozitive din cursul zilei și insolația vor duce la umezirea și îngreunarea stratului de zăpadă, iar pe pantele mai înclinate, atât la supraîncărcări cât și spontan, se pot declanșa curgeri și avalanșe de dimensiuni mici sau medii, îndeosebi în zonele cu depozite mai însemnate de zăpadă. Sub 1500 m, stratul este de dimensiuni mai reduse.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here