Vineri, temperaturile se mențin scăzute în jumătatea de sud-est a țării, iar în Moldova și în estul Transilvaniei, în prima parte a zilei va fi ger. Temperaturi mai ridicate, chiar peste media anuală sunt prognozate în Banat și în Crișana,

În sudul țării se adună norii și e posibil să mai cadă câțiva fulgi, iar în nord și în nord-est o să cadă lapoviță și se poate forma polei.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 19 februarie

 

Cerul va avea înnorări, mai persistente în centru, sud și est, iar în vest și nord-vest, începând cu orele serii se va degaja treptat. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade şi 10 grade în Banat, iar cele minime, în general, între -6 şi 2 grade.

Vor fi precipitații pe arii extinse în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania și local în restul teritoriului. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte în Maramureș și în Transilvania și predominant sub formă de ploaie în rest.

 Vântul vasufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari, dar pe arii restrânse și în zonele joase de relief din vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 11 grade, iar cele minime între -4 și 4 grade.

 

Prognoza meteo pentru București

 

O scădere a temperaturilor se va înregistra și în Capitală. Cerul va avea înnorări, mai persistente ziua, iar temporar va ploua, iar dimineața sunt șanse să ningă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minima de -5…-3 grade.Ce sunt haitele de câini albaştri care au început să apară pe străzi şi unde pot fi văzuţi

 

Prognoza meteo la munte

 

Cerul va prezenta înnorări temporare în zona montană, iar în Carpaţii Orientali sunt așteptate ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe creste. În depresiuni, mai ales dimineaţa, se lasă ceaţa, asociata cu depunere de chiciura. Pe seară și în noaptea următoare, precipitațiile cuprind și masivele nordice.

.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here