Miercuri, vremea continuă să fie mohorâtă în toată țara, temperaturi le rămân scăzute, iar precipitațiile cuprind toată țara. Ninge la munte, dar și în Moldova, Transilvania și Maramureș. În restul țării vor predomina ploile. 

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi

 

Se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţarii: în est, sud-est şi local în centru se vor înregistra cantitaţi de peste 15…20 l/mp, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbura şi în jumatatea de nord a Moldovei de peste 25…30 l/mp. Vor fi mai ales ploi, dar în zona montana şi submontana, precum şi în Transilvania, Maramureş şi în vestul, nordul şi centrul Moldovei vor predomina ninsorile.
În Banat vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă.Temperaturile maxime vor atinge 5…8 grade, iar cele din timpul nopții, -3…1 grad.

Și în Crișana va fi frig, cu valori cuprinse între 4…6 grade la amiază, care vor scădea în noaptea până la -3 grade.

În Transilvania, temperaturile maxime ating  2…4 grade, iar minimele scad până la -5 grade.

În Maramureș vremea va fi mai rece decât în mod obișnuitcu valori diurnede 3…5 grade și nocturne de la 1 grad la -4 grade.

În Moldova, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 4 grade, în timp ce minimele vor oscila între 3 și -3 grade.

Vreme rece și în Dobrogea, unde vor fi maxim 9 grade Celsius la amiază și sub 5 grade noaptea. Pensionarul din Olt şi-a luat un detector de metale şi s-a jucat cu el pe lângă casă. Surpriză! Aparatul a început să bipăie… A găsit o comoară veche de 2000 ani

În Muntenia și Oltenia se vor înregistra 7…8 grade ale maximelor diurne. Pe timpul nopții valorile termice vor scădea până la -2 grade.

 

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală, vremea se va menţine închisa şi temporar va ploua. Temperatura maxima va fi de 7…8 grade, iar cea minima de 2…3 grade. Vântul continuă să bată, ceea ce va accentua senzația de frig. 

 

Prognoza meteo la munte 

La munte va ninge în cea mai mare parte zilei, iar local cantitaţile de precipitaţii vor fi însemnate (peste 25…30 l/mp). Va ninge abundent în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbura, unde mai ales pe parcursul zilei şi spre seara, vântul va avea intensificari susţinute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zapada troienita, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade, iar cele minime între -3 şi 4 grade.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here