Meteorologii ANM anunță vreme frumoasă în toată țara. Temperaturile maxime vor fi mai ridicate față de valorile obișnuite ale perioadei, în special în vestul teritoriului. În prima parte a zilei de azi se vor semnala condiții de ceață în Muntenia, Transilvania, Dobrogea și estul Moldovei.

Maximele termice anunțate de meteorologi pentru această zi se vor încadra între 2 și 3 grade Celsius, în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei și între 9 și 10 grade Celsius în Dealurile de Vest. În zonele montane, pe arii restrânse se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță, iar izolat ninsoare. Totodată ANM anunță că la munte s-ar putea forma depuneri de polei, având în vedere condițiile meteorologice.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 17 decembrie 2020

 

Banat

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă astfel încât media regională a temperaturilor maxime va crește, de la 6 grade la început, până la aproximativ 8 grade.

Crișana

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 8 grade.

Dobrogea

Regimul termic (atât cel diurn, cât și cel nocturn) se va situa peste mediile climatologice specifice perioadei și va caracteriza o vreme caldă. Astfel, media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade.

Moldova

Media temperaturilor maxime va fi apropiată de cea normală specifică perioadei de referință, aceasta urmând a se încadra între 2 și 5 grade.

Transilvania

Regimul termic diurn va caracteriza, în general, o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă a anului și nu va avea variații semnificative. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 4…6 grade, cu o tendință de ușoară scădere, spre norma de aproximativ 2 grade a perioadei.Aşa arată oraşul care a stat în adâncuri vreme de 90 ani. Apele s-au retras, iar ceva şocant a ieşit de-acolo

Maramureș

Vremea va fi relativ caldă pentru această dată la începutul și sfârșitul intervalului de prognoză, când vor fi temperaturi maxime în jurul a 4 grade, în medie, dar va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, începând cu data de 16 decembrie.

Oltenia

Vreme va fi caldă, cu o medie regională a maximelor de 7…9 grade Celsius. Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -1 și 1 grad.

Muntenia

Vremea va fi caldă, cu o medie regională a maximelor de 7…8 grade Celsius. Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală meterologii ANM anunță cer mai mult noros, în prima parte a zilei. Maximele termice vor fi încadrate în intervalul 5 și 6 grade Celsius, în timp ce valorile minime din timpul nopții vor scădea până la 3 grade Celsius.

 

Prognoza meteo la munte

 

La multe, izolat, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță, ce vor conduce la depuneri de polei pe carosabil. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab, până la moderat.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

La malul mării, ANM anunță ploi slabe și burniță. Cerul va fi mai mult noros, în cea mai mare parte a zilei. Maximele din termometre vor indica temperaturi cuprinse în intervalul 6-8 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 2 și 6 grade.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here