Marți, se anunță vreme deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii. Gerul se resimte mai ales dimineaţa în nord, centru şi nord-est, iar noaptea în special în centrul, estul şi local în sudul teritoriului. 

Maximele termice din cursul zilei de marți vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 şi -4 grade, izolat mai scãzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, spre -20 de grade. 

Cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea în regiunile vestice şi nordice. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi în zona costierã a Dobrogei. Izolat vor fi condiţii de ceaţã cu depunere de chiciurã.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea marți, 16 februarie 2021

 

Începând de luni seară și până miercuri,17 februarie, la ora 10:00, este în vigoare o atenționare meteorologică 
de vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea în nord, centru și est și local în sud. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

În Transilvania, până miercuri vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi sub limita gerului mai ales noaptea. Sunt prognozate precipitațiile până la sfârșitul lunii. 

În Maramureș, temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între -12 și -8 grade. La amiază vor fi maxim 3 grade.

În Moldova, maximele termice vor fi cuprinse între -2 și 2 grade, iar minimele pot atinge chiar și -12 grade Celsius.A călcat pe o bucată de parchet care s-a ridicat. Când a tras de ea, a făcut descoperirea. Ce a găsit sub podea (VIDEO)

În Dobrogea, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit. La amiază, maximele pornesc de la  -4 până la 3 grade , iar în timpul nopții pot atinge -8. Se vor semnala precipitații slabe.

În Muntenia, temperaturile maxime sunt de 0 grade Celsius, în timp ce media minimele coboară până la -4 grade. Se vor semnala precipitații slabe, dar cu caracter temporar și doar pe arii restrânse.

În Oltenia, la amiază se înregistrează maxim 2 grade, în timp ce noaptea -8 grade Celsius.

 

Prognoza meteo pentru București

 

Marți, temperaturile scad ușor față de ziua precedentă. Cerul va prezenta înnorări temporare, mai ales seara și noaptea, și este posibil să ningă slab. La amiază vor fi în jur de -2 Celsius, iar noaptea, se ating chiar și -12 grade Celsius, mai ales în zonele de la periferia orașului. Vântul va sufla slab şi moderat.

 

Prognoza meteo la munte

 

Gerul devine pătrunzător în toată zona montană. Izolat, mai apar fulguieli, iar vântul suflă cu putere mai ales în masivele sudice. Îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, cu rafale de până la 70…90 km/h, spulberând temporar zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Temperaturile diurne vor fi în medie de -10…-8 grade, iar nopțile, geroase, cu valori de -16…-14 grade.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here