Astăzi, meteorologii anunță vremea frumoasă în cea mai mare parte a țării. Precipitații nu vor lipsi nici în cursul zilei de marți, 15 decembrie 2020. Acestea se vor înregistra izolat, în prima parte a zilei. În anumite zone se vor semnala depuneri de polei, iar în prima jumătate a intervalului, meteorologii anunță condiții de ceață.

Meteorologii ANM anunță vreme caldă pentru această perioadă a anului, cerul va fi variabil în zonele de deal și de munte, dar în zonele joase de relief, mai ales în sudul și în estul țării, în prima parte a zilei și în cursul nopții se vor semnala nori joși și ceață, ploi slabe sau burniță.

Vântul va sulfa slab și moderat, cu unele intensifiări în cursul zilei, în nord – estul teritoriului. MAximele zilei de 15 decembrie, se vor încadra între 1 și 9 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -6 și 4 grade.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 15 decembrie 2020

 

Banat

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă astfel încât media regională a temperaturilor maxime va crește, de la 6 grade la început, până la aproximativ 8 grade.

Crișana

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 8 grade.

Transilvania

Regimul termic diurn va caracteriza, în general, o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă a anului și nu va avea variații semnificative. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 4…6 grade, cu o tendință de ușoară scădere, spre norma de aproximativ 2 grade a perioadei.

Maramureș

Vremea va fi relativ caldă pentru această dată la începutul și sfârșitul intervalului de prognoză, când vor fi temperaturi maxime în jurul a 4 grade, în medie, dar va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, începând cu data de 16 decembrie.Aşa arată oraşul care a stat în adâncuri vreme de 90 ani. Apele s-au retras, iar ceva şocant a ieşit de-acolo

Moldova

Media temperaturilor maxime va fi apropiată de cea normală specifică perioadei de referință, aceasta urmând a se încadra între 2 și 5 grade.

Dobrogea

Regimul termic (atât cel diurn, cât și cel nocturn) se va situa peste mediile climatologice specifice perioadei și va caracteriza o vreme caldă. Astfel, media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade.

Muntenia

Vremea va fi caldă, cu o medie regională a maximelor de 7…8 grade Celsius. Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade.

Oltenia

Vreme va fi caldă, cu o medie regională a maximelor de 7…9 grade Celsius. Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -1 și 1 grad.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală, meteorologii anunță temperaturi mai ridicate față de maximele normale ale perioadei. Vremea se va menține în general închisă, trecător, în timpul zilei vor fi condiții de burniță, iar noaptea se va semnala ceață.

Vântul va sufla slab, până la moderat, maximele zilnice vor fi de 6 până la 7 grade Celsius, în timp ce minimele din timpul nopții vor fi cuprinse între 2 și 4 grade.

 

Prognoza meteo la munte

 

Meteorologii anunță vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 1 și 4 grade și cea a minimelor între -4 și 2 grade. Totodată, în zona Lacului Bâlea s-a depus strat consistent de zăpadă.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

La malul mării meteorologii anunță vremea instabilă. Cerul va fi variabil, iar ANM avertizează că vor exista condiții de ceață în prima parte a zilei și burniță.

Maximele de la Constanța vor fi cuprinse între 6 și 7 grade, în timp ce minimele vor fi de 3 până la 4 grade Celsius.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here