Astăzi, 12 februarie, 2021, vremea va fi rece și chiar geroasă în anumite regiuni ale țării, maximele nedepășind valori de 0 grade Celsius. Local va vinge, în special în zonele aflate sub cod portocaliu.

Până la ora 18.00 este în vigoare o avertizare de tip cod portocaliu, pentru zonele Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură. Aici se vor semnala intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă.

În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m.

 

Prognoza meteo pentru principalele zone ale țării

 

Vremea va intra într-un proces de răcire accentuată ce va cuprinde întrega ţară, dar ziua va fi deosebit de caldă în sud, sud-est şi local în centru. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei şi 18 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime, în general, între -14 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori în vestul, nordul, nord-estul şi centrul teritoriului, unde va fi ger. Începând de după-amiaza vor predomina ninsorile în regiunile vestice şi nord-vestice, la munte, în Maramureş, Transilvania, Moldova, iar în special noaptea în Muntenia şi în Dobrogea, unde se va depune strat nou de zapadă.

Până la ora 18.00 este în vigoare codul galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării; ninsori temporar viscolite și polei în nord-vest, nord, centru, est și sud-est.

Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș, după cum anunță ANM.

 Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.Au mutat tot oraşul într-o singură clădire. Acesta este blocul ce joacă rol de localitate

 

Prognoza meteo pentru București

 

Vremea se va răci brusc şi accentuat, astfel că vineri dimineaţa temperatura aerului va coborî până în jurul valorii de -2 grade şi nu va depăşi 0…1 grad pe parcursul zilei. La început va ploua, iar după miezul nopţii şi în prima parte a zilei de vineri vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 2…5 cm. Temporar, mai ales în orele după-amiezii, vântul va avea intensificari cu rafale de 45…55 km/h, amplificând senzaţia de frig.

 

Prognoza meteo la munte

 

În regiunile montane, valorile termice diurne se vor situa, în mare parte, peste cele caracteristice datei, însă, mai ales din orele serii, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, astfel că va deveni geroasă noaptea şi dimineaţa.  În prima parte a zilei vor fi precipitaţii mixte, care, pe spaţii mici, vor favoriza depuneri de polei, apoi treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here