La elaborarea proiectului de buget pentru anul 2021, UDMR a avut două priorități, iar una dintre ele se referă la continuarea dezvoltării instituțiilor medicale și la sprijinirea investițiilor mari, a declarat joi vicepremierul Kelemen Hunor, președintele formațiunii, care spune că o altă prioritate a fost ca prin distribuția impozitului pe venit să fie consolidată poziția consiliilor locale și județene.

Vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, despre prioritățile partidului la elaborarea proiectului de buget pe 2021

 

„La elaborarea proiectului UDMR a avut două priorități: pe de o parte vom dezvolta, în continuare, instituțiile medicale și vom sprijini investițiile mari, importante pentru comunitatea noastră. Astfel, pentru Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc vor fi alocate 12,2 milioane lei, pentru Centrul de Sănătate Vlăhița 1,2 milioane lei, pentru Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc 3 milioane lei, Spitalului Municipal Gheorgheni 6,45 milioane lei, Spitalului Județean de Urgență Satu Mare 18 milioane lei, Spitalului Județean de Urgență Sălaj 7 milioane lei, iar Spitalul Municipal Dej va primi 2,85 milioane lei”, a declarat președintele UDMR.

De asemenea, spune vicepremierul Kelemen Hunor, „Guvernul va aloca 8 milioane lei pentru dezvoltarea infrastructurală a Parcului Industrial din Sfântu Gheorghe, 11,3 milioane lei pentru înființarea unui centru medical în Sfântu Gheorghe și pentru finanțarea infrastructurii necesare funcționării instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Covasna, 1,75 milioane lei pentru construirea unui stadion pentru Liceul Sportiv din Sfântu Gheorghe, 10 milioane lei pentru finanțarea lucrărilor și echipamentelor pentru Aeroportul din Târgu Mureș, 12 milioane lei pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală pentru administrațiile locale din grupul GAL Bihor (Grupul de Acțiune Locală), respectiv 8 milioane lei pentru finanțarea proiectelor de apă și canalizare din regiunea nord-vest a județului Bihor”.

El a precizat că „o altă prioritate a UDMR la elaborarea bugetului a fost ca prin distribuirea impozitului pe venit – rămas în procent de sută la sută la nivel local – să consolidăm poziția Consiliilor Locale și Județene, totodată am propus înființarea unui fond în gestionarea administrațiilor locale, pentru finanțarea instituțiilor de teatru și operă, aflate în subordinea autorităților locale. Acest procent reprezintă 2 la sută din totalul impozitului pe venit”.

Guvernul a adoptat forma finală a proiectului de buget pentru anul 2021, iar în prezent acesta este dezbătut și avizat de comisiile de specialitate ale Parlamentului. Pentru a fi adoptat și a intra în vigoare, el are nevoie de aprobarea deputaților și senatorilor, iar votul final ar putea avea loc marți, 2 martie.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here