Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a  reacționat la rândul său vineri în urma protestului spontan desfășurat la metrou, criticând în termeni duri pe sindicalistul Ion Rădoi:

 

Reacția primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu

 

„Incredibil… Personajul acela de la sindicatul din Metrorex își permite să ducă o mână de oameni în “subteran” (atenție și la conotație) că să își arate el forța și să își păstreze privilegiile. Mai mult, o face și prostește, fără revendicări și fără intenția de dialog social, cu singurul obiectiv, maximal, demisia ministrului. Ridicol și penibil”, a reacționat vineri dimineață Ciprian Cucu, primarul Sectorului 6.

„Este incredibil unde s-a ajuns, un personaj nederanjat de nimeni timp de 30 de ani este vârful unei organizații al cărei scop nu este bunăstarea angajaților ci acapararea de privilegii pentru vreo câțiva jmecheri. Hai, gata, e timpul să ieșim din tranziție și să ajungem în Europa! Instituțiile de ordine să facă ordine și metroul să își reia circulația”, a mai spus Ciucu.

Circulația metroului bucureștean a fost blocată, vineri dimineață, din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât, la staţia Piaţa Unirii, chiar pe calea de rulare. Așezați pe șine, oamenii au început să strige: ”Demisia!”, ”Hoţii!” şi ”Unitate”. 

Compania Metrorex a transmis că sindicaliștii au o serie de revendicări, dar până acum au refuzat orice dialog.

Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a somat firma sindicatului, condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi, să dezafecteze până pe 2 aprilie cel târziu spațiile comerciale pe care le administrează în stațiile de metrou. Aceste spații au ajuns să fie administrate de către sindicat, care încasează 75% din chirii, însă contractul efectiv a expirat încă din 2018. Sindicatul e condus de Rădoi de mai bine de 20 de ani. Ion Rădoi e în conflict deschis cu actualul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR-PLUS), care a trimis recent Corpul de control și a descoperit numeroase nereguli.

 A murit Cornelia Catanga! Cu ce medicament s-a tratat pentru a scăpa de COVID-19. Noi detalii ies la iveală

Reacția ministrului Cătălin Drulă la protestul spontan de la metrou

 

La rândul său, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă l-a acuzat pe Ion Rădoi, precizând că protestul este ilegal:  

„O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș

Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. 

Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii. 

Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie. 

Oamenii onești care lucrează la metrou au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here