Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că în urma tragediei de la Institutul “Matei Balș” trebuie realizate investiții în spitalele din Capitală. De asemenea va fi introdus în bugetul pentru anul 2021 un capitol care se referă la un audit al instalațiilor tehnice din spitale și la intervenții pentru remedierea problemelor.

“Este o tragedie care ne obligă să fim solidari și mai ales responsabili. Trebuie să îmbunătățim siguranța din spitale, atât cele care țin de Minsiterul Sănătății, cât și cele care țin de Primăria Capitalei. Trebuie să facem pentru asta investiții atât la spitalele care țin de Ministerul Sănătății, cât și la cele care țin de Primăria Capitalei. Am avut o dicuție cu majoritatea din Consiliul General și am decis ca în bugetul pentru 2021 să introducem un capitol care să se refere atât la un audit al instalațiilor electrice și a altor instalații din spital, cele 19 spitale ale noastre, cât și bani pentru intervenții, pentru remedierea problemelor pe care le găsim”, a precizat Nicușor Dan, la începutul ședinței Consiliului General al Capitalei.

Acesta a precizat că după tragedia de la Piatra Neamț a existat un control mixt în spitalele din București de la ISU și de la DSP. În toate cele 19 spitale, din punctul de vedere al siguranței la incendiu, nu au fost găsite probleme.

De asemenea, edilul a mai precizat că spitalele din București pot să ofere orice formă de sprijin pentru cei care nu mai pot fi tratați la “Matei Balș”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here