Președintele PMP Iași, Petru Movilă, consideră că vaccinarea cu AstraZeneca ar fi trebuit suspendată și în România până când situația sa ar fi fost clarificată de către organismele sanitare internaționale. Acesta a subliniat că măsura suspendării ar fi trebuit luată pentru “a salva viețile oamenilor”, în cazul în care se ajunge la concluzia că dozele AstraZeneca sunt responsabile pentru reacțiia dverse grave:

“Trebuie suspendată procedura de vaccinare cu Astra-Zeneca, până la clarificarea existenței posibilelor reacții adverse.

În contextul în care numărul țărilor din UE care au făcut acest lucru, crește de la o zi la alta,Ministerul Sănătații împreună cu celelalte insituții naționale care coordonează campania de vaccinare trebuie să ia această decizie pentru a salva viața oamenilor”, a scris pe Facebook șeful PMP Iași.

 

 

 

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a precizat că decizia de continuare a administrării vaccinului AstraZeneca în România a fost luată ținând cont de recomandările Agenției Europene a Medicamentului care menționat că beneficiile vaccinării cu acest ser depășesc riscurile.

”Ca nivel de frecvență, vorbim de aproape 1 caz la un milion de persoane vaccinate, ceea ce este mult sub frecvența anticipată la nivel populațional”, a explicat Valeriu Gheorghiță, referindu-se cazurile de tromboză care au apărut la pacienți din Europa după administrarea acestui vaccin.S-a aflat ce bifează timişorenii pe declaraţie ca să dribleze carantina

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here