Președintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, la Reședința Patriarhală.

Potrivit comunicărilor oficiale, întâlnirea va avea loc de la ora 13.00.

O posibilă temă de discuție ar putea fi campania de vaccinare. În urmă cu o lună, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a explicat că  vaccinarea este o opțiune care trebuie să apară într-un cadru al informațiilor curate, din surse sigure:

 ”O opțiune adecvată în legătură cu acest pas, a ne vaccina sau a nu ne vaccina, trebuie să apară într-un cadru al informațiilor curate, din surse sigure, din surse instituționale. O astfel de opțiune este total nerecomandabil să apară într-un cadru al dezinformării. De aceea, această campanie de informare poate să includă cultele religioase, acest lucru însemnând ceea ce s-a petrecut concret în spațiul Patriarhiei Române, primirea de la Secretariatul de stat pentru culte a unei broșuri informative.

Alături de Biserica Ortodoxă Română, firește, au primit acest material informativ și celelalte culte religioase din România. Conținutul acestui material este destinat, în primul rând, personalului clerical și neclerical din fiecare cult. Ulterior, persoanele respective, mai bine informate în legătură cu vaccinul, vor fi mai bine înarmate cu o informație atunci când vor fi, la rândul lor, întrebate, pentru că vorbim de un personal care are contact cu foarte mulți oameni și e preferabil, în contextul în care ne aflăm,  să răspundem adecvat la întrebările elementare”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here