Președintele României, Klaus Iohannis, va avea o întâlnire cu vicepremierul Kelemen Hunor și ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novak, marți, ora 15, la Palatul Cotroceni, informează Administrația Prezidențială.

În Guvernul Cîțu, Kelemen Hunor este cel care coordonează domeniul minorităților naționale și toate activitățile din domeniile de responsabilitate aparținând Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, respectiv Ministerului Tineretului și Sportului. În calitate de vicepremier, el avizează planurile de măsuri sectoriale și proiectele de acte normative elaborate de ministerele ce le revin în coordonare. Totodată, el asigură informarea permanentă a prim-ministrului în legătură cu aplicarea prevederilor deciziei prin care i-au fost stabilite atribuțiile.

Eduard Novak este și el unul dintre cei patru politicieni UDMR numiți în Guvernul Cîțu, fiind ministrul Tineretului și Sportului. În vârstă de 44 de ani, el este singurul campion paralimpic din istoria României. A fost medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice din 2012, găzduite la Londra, și a obținut două medalii de argint la Jocurile Paralimpice de la Beijing din 2008, respectiv la Londra 2012.

În carieră, Eduard Novak a adunat multiple medalii la Mondialele de paraciclism. În anul 2019 cucerea bronzul la Mondialele de paraciclism pe șosea de la Emmen, Olanda, iar în februarie 2020 câștiga trei medalii, una de argint și două de bronz, la Campionatele Mondiale de paraciclism pe velodrom de la Milton, Canada.

Știre în curs de actualizare

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here