Președintele României, Klaus Iohannis, va participa joi și vineri la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în format de videoconferință, a precizat Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European. Ce vizează agenda discuțiilor purtate de liderii europeni în format de videoconferință

 

Conform Administrației Prezidențiale, „agenda discuțiilor va viza aspecte privind coordonarea Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19 și acțiunea în domeniul sănătății, cu accent pe lecțiile învățate din criza curentă, consolidarea rezilienței UE în domeniul sănătății și al managementului crizelor, în perspectiva creării unei Uniuni a Sănătății, precum și aspecte privind cooperarea internațională în domeniu”.

„De asemenea, în cadrul discuțiilor vor fi abordate securitatea și apărarea, îndeosebi cooperarea la nivel UE și complementaritatea UE-NATO, și aspecte privind Vecinătatea Sudică a Uniunii Europene – o dezbatere strategică în baza Comunicării comune a Comisiei Europene și Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate privind un Parteneriat reînnoit cu Vecinătatea Sudică”, se mai arată în comunicatul Cotroceniului.

Agenda Președintelui arată că șeful statului va participa joi, 25 februarie, la summitul Partidului Popular European. Ulterior, de la 16, este programată să înceapă reuniunea extraordinară a Consiliului European, reuniune ce va continua vineri, începând cu ora 10. Toate evenimentele se vor desfășura în format de videoconferință.

În pregătirea reuniunii de joi și vineri, președintele Klaus Iohannis a discutat marți cu Charles Michel, președintele Consiliului European, și cu alți lideri europeni.

Potrivit Consiliului European, în 25 și 26 februarie, membrii „se vor reuni prin videoconferință pentru a discuta despre situația actuală a pandemiei de COVID-19, pregătirea pentru amenințările la adresa sănătății, securitate și apărare, precum și despre relațiile cu vecinătatea sudică”.

știre în curs de actualizare

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here