Premierul Florin Cîțu va fi vaccinat anti-COVID-19 pe 16 ianuarie, la Spitalul Universitar de Urgență Militar ”Dr. Carol Davila” din București, potrivit unui anunț oficial transmis joi seară de reprezentanții Guvernului.

 

Florin Cîțu va primi vaccinul împotriva coronavirusului în a doua zi a etapei a doua a campaniei de imunizare

 

”Premierul Florin Cîțu se va vaccina public împotriva COVID-19 sâmbătă, 16 ianuarie a.c., începând cu ora 12:00,  la Spitalul Universitar de Urgență Militar «Dr. Carol Davila», în etapa a doua a campaniei de vaccinare”, se arată în anunțul Guvernului.

După ce va fi vaccinat, premierul va susține o declarație de presă.

Florin Cîțu anunțase încă de miercuri, în conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern, că se va vaccina pe 16 ianuarie, în a doua zi din cea de-a doua etapă a campaniei naționale de imunzare împotriva noului coronavirus.

 

A doua etapă a campaniei naționale de vaccinare începe pe 15 ianuarie

 

A doua etapă a campaniei de vaccinare va începe vineri, 15 ianuarie, zi în care va fi vaccinat și președintele Klaus Iohannis.Creatură ciudată descoperită pe un șantier. Muncitorii au fost aproape să o ucidă (FOTO)

În această etapă ar urma să primească serul anti-COVID-19  persoanele de peste 65 de ani, beneficiarii centrelor sociale, persoanele cu boli cronice  – diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA -, și persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice, categorie din care fac parte angajații din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale, angajații din sistemul judiciar, cei din sectorul economic, personalul din învățământ și angajații din domeniul cultelor religioase.

Potrivit declarațiilor premierului Florin Cîțu, până acum campania de vaccinare se desfășoară foarte bine.

„Campania de vaccinare merge bine, suntem în top 10 în Uniunea Europeană. (…) Mie mi se pare că merge foarte bine, în ritmul ăsta vom ajunge la 100.000 de vaccinări pe zi, problema este să vină şi vaccinurile. Suntem în top 10 în Uniunea Europeană, şi zilnic stăm acolo, în ceea ce priveşte numărul de vaccinări, ceea ce mulţi nu ar fi crezut despre România, dar uite că facem, iar ieri sau alaltăieri am spus că mai comandăm 8 milioane de doze, ceea ce înseamnă că în septembrie ar trebui să fie în România vaccinaţi 10,4 milioane de oameni, din 15 milioane pe care-i avem, de adulţi, cu cele două (doze – n.r.) şi cu rapelul. Ar trebui să fim ok, deci campania merge bine”, a spus Florin Cîțu.

Totuși, campania de vaccinare se confruntă cu tot mai multe probleme logistice, în ciuda încercării coordonatorului ei, medicul Valeriu Gheorghiță, de a da asigurări că procesul decurge normal și că autoritățile dețin controlul situației. De exemplu, în Capitală vor exista doar opt locații unde populația se va putea vaccina împotriva COVID-19.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here