Dupăce secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat că o carantină de două săptămâni ar ajuta lupta împotriva pandemiei de COVID-19, premierul Florin Cîțu a precizat că aceasta a fost o discuție teoretică și nu reprezintă o propunere sau un scenariu luat în calcul. În acests ens premierul a dat asigurări miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu există opțiunea unei carantine totale.

Potrivit premierului, măsurile merg în direcția relaxării economiei, cu condiția vaccinării populației:

“Am avut o discuție cu doamna secretar de stat și doamna secretar de stat vă dădea un exemplu teoretic. Noi, știți foarte bine, că anul trecut, toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni pentru că asta era discuția despre virus, trebuia să stai în casă două săptămâni pentru a scăpa de virus, era o discuție teoretică, nu era o propunere în acest sens.

Nu luăm în calcul o carantinare, am spus din primul moment că nu va exista un lockdown în România generaliat, nu va exista o carantinare, mergem așa cum vedeți în direcția relaxării economiei cu condiția de a ne vaccina cu toții: 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem șanse” , a precizat premierul.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here