Întrebat despre sporurile de 30% acordate în plină pandemie de coronavirus angajaților din prefecturi, premierul Florin Cîțu a declarat joi, la Radio Guerrilla, că se va face o analiză a tuturor sporurilor pentru a vedea în ce măsură aceastea sunt justificate.

 

Anunțul premierului despre Legea salarizării și a pensiilor

 

De asemenea, premierul a mai preciat că atât legea salarizării, cât și legea pensiilor vor fi modificate pentru a elimina inechitățile.

”Despre sporul COVID din prefecturi, a fost o lege dată anul trecut, în mijlocul pandemiei. Ce vă spun, acum ne uităm la toate sporurile în sectorul public, pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu. Și ne uităm la tot ce înseamnă salarizare, în același timp. Pentru 2021 vom veni cu o lege a salarizării care să elimine inechități, așa cum a fost făcută legea salarizării în 2017, promitea acest lucru, iar după aceea au apărut tot felul de excepții.

De fapt, primul lucru care s-a spus a foast acela că președintele României are cel mai mare salariu și apoi – au apărut tot felul de excepții. Acestea trebuie corectate- și legea salarizării,  și legea pensiilor vor fi modificate pentru a ține cont de câteva principii: legea pensiilor de principiul contributivității și legea salarizării de câteva principii clare de a elimina aceste inechități din sistemul public”, a declarat premierul Florin Citu.

 

Cu cât vor crește pensiile în 2021

 

În ceea ce privește situația pensiilor, premierul a anunțat miercuri, după ședința de Guvern, că acestea nu vor crește cu 40% în 2021. Veniturile pensionarilor vor fi majorate cu 8% din septembrie, potrivit calendarului stabilit de coaliția de guvernare.Mireasa s-a uitat în laptopul soţului, imediat după nuntă. I-a aflat secretul mizerabil şi a depus actele de divorţ

„Guvernul și-a asumat creșterea pensiilor în baza calendarului pe care ni l-am asumat. Anul trecut, pensiile au crescut cu 14%, un efort suplimentar anul acesta de 9 miliarde de lei în plus, deci 2 miliarde de euro. La nivelul Uniunii Europene, media a fost de 3%.

De asemenea, amintesc faptul că pentru noiembrie, avem o creștere e a venitului mediu net, în condiții de pandemie”, a declarat Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri, 13 ianuarie. 

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here