Instituția Prefectului Municipiului București va ataca în contencios administrativ deciziile referitoare la restricţiile suplimentare luate de Primăria Sectorului 5. Până la pronunțarea intanței, dipozițiile hotărârii sunt suspendate.

 

Restricțiile luate în Sectorul 5 vot fi atacate în contencios administrativ

 

”La Sectorul 5, Primăria a emis dispoziţii care nu sunt legale. Aseară am solicitat Primăriei Sectorului 5 să le retragă, astăzi de dimineaţă, în faţa refuzului respectiv, o să acţionăm în instanţă. Şi o să informăm şi Primăria să ştie că dispoziţiile respective sunt suspendate”, a declarat Alin Stoica, prefectul Capitalei.  El a precizat că dispozirţiile vor fi atacate în contencios administrativ.

Primăria Sectorului 5 a anunțat mai multe măsuri care vor fi luate în perioada 25 martie – 11 aprilie. În timpul săptămânii mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile și terasele vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00, iar în weekend până la ora 15.00.

LUNI – VINERI – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00

SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00

Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.

Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:Cum a fost ucis un tânăr de 21 de ani din Suceava de o căprioară? Accidentul bizar s-a petrecut în Germania

LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00

SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.

 

 

”Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viaţa de zi cu zi. Fac apel la toţi cetăţenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autorităţile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce priveşte Bucureştiul”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că va contesta în instanță decizia prin care Primăria Sectorului 5 a stabilit noi restricții în această zonă a Bucureștiului, dacă dispoziția nu va fi retrasă. Asta în condițiile în care până la sfârșitul acestei săptămâni ar trebui să se ia o decizie la nivel de Capitală cu privire la noul set de măsuri, în contextul creșterii ratei de incidență a cazurilor de infectare cu coronavirus. Primarul Cristian Popescu Piedone spune însă că nu va retrage dispoziția.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here