Planul Național de Redresare și Reziliență este unul care privește întreaga națiune, pe care o poate marca pentru câteva zeci de ani de acum înainte, au declarat reprezentanții PMP, care solicită Președintelui și Guvernului României să facă din acest plan „un proiect de țară”.

PMP, despre Planul Național de Redresare și Reziliență

 

„PMP solicită Președintelui și Guvernului României să facă din Planul Național de Redresare și Reziliență un proiect de țară. După cum îi spune și numele, Planul este unul care privește întreaga națiune, pe care o poate marca pentru câteva zeci de ani de acum înainte. Fondurile europene sunt destinate pentru dezvoltarea țărilor, nu a partidelor, aflate vremelnic la guvernare în țările aflate în criză. PMP vă atrage atenția că mai multe minți puse în slujba unei idei valorează întotdeauna mai mult decât una singură”, se arată în comunicatul transmis miercuri de PMP.

PMP a făcut apel la demararea unei consultări naționale reale, „în care să fie implicate toate partidele, specialiști recunoscuți din domeniile prioritare pentru dezvoltare, membri ai Academiei Române etc”.

„Faceți o consultare națională reală, în care să fie implicate toate partidele, specialiști recunoscuți din domeniile prioritare pentru dezvoltare, membri ai Academiei Române etc. Stabiliți un termen pentru depunerea proiectelor și realizați un pact național pentru dezvoltarea țării. Obiectivul este unul generos și ne privește pe toți. Dialogul nu face rău nimănui. Un pact național pentru dezvoltare, dacă nu ar asigura o formulă cu mult mai bună decât cea elaborată doar de către un guvern, oricare ar fi el, în mod sigur ar fi o garanție pentru păstrarea multianuală a unui plan coerent, a unor direcții bine conturate care să nu fie modificate la fiecare schimbare de ministru ori de guvern”, se mai arată în comunicatul PMP. 

 

PMP solicită Președintelui și Guvernului României să facă din Planul Național de Redresare și Reziliență un proiect de…

Publicată de Partidul Mișcarea Populară pe Miercuri, 17 martie 2021

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here