Partidul Mișcarea Populară a lansat un apel către guvernanți, miercuri, și le-a cerut „să oprească luptele absurde, care nu au nicio legătură cu agenda poporului care i-a ales sau care nu i-a ales”. PMP cere soluții rapide și a explicat că demiterea unui ministru este „o situație de criză minoră comparativ  cu problemele pe care le are de înfruntat România, inclusiv în raport cu efervescența deloc de neglijat din Marea Neagră”.

Mesajul PMP vine în contextul în care premierul Florin Cîțu l-a demis miercuri pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, pe fondul multiplelor scandaluri și controverse în care a fost implicat deja-fostul titular din Sănătate în cele aproape patru luni pe care le-a petrecut la guvernare. În replică, Alianța USR-PLUS i-a transmis primului-ministru că îl lasă fără susținere, într-un gest care amenință stabilitatea coaliției de guvernare. 

PMP, apel către guvernanți „să oprească luptele absurde”

 

„România are nevoie ca de aer de relansarea economiei și de dezvoltare pentru a reduce decalajul pe care îl are față de statele europene. Trebuie să înceapă cât mai urgent Planul Național de Redresare și Reziliență, să-l aplice ca pe un proiect de țară și nu ca pe un tort împărțit în felii după culori politice. Vremurile pe care le traversăm se impun a fi gestionate lucid, ceea ce ar trebui să reprezinte o prioritate absolută pentru partidele politice care și-au asumat responsabilitatea guvernării, dincolo de orice orgolii mărunte legate de persoane”, se arată în comunicatul transmis miercuri de PMP.

Guvernul avea programată o ședință miercuri, începând cu ora 13, însă reuniunea de cabinet de la Palatul Victoria a fost amânată în contextul demiterii lui Vlad Voiculescu. Reprezentanții PMP au explicat că „a bloca o ședință de guvern din orgoliu este o decizie puerilă, fără niciun fel de justificare”.

„A cere capul premierului doar pentru a-ți apăra un ministru, oricum s-ar numi el, care a comis un prea lung șir de gafe inacceptabile în vremuri de criză, reprezintă o dovadă a lipsei de experiență politică, absența oricărui dram de diplomație și o dovadă a desprinderii mult prea riscante de realitate”, se mai arată în același comunicat.

PMP i-a îndemnat pe guvernanți să fie „serioși”.

„Partidul Mișcarea Populară face apel la guvernanți să oprească luptele absurde, care nu au nicio legătură cu agenda poporului care i-a ales sau care nu i-a ales. Să găsească soluții rapide pentru a depăși o situație de criză minoră, așa cum este demiterea unui ministru, comparativ cu problemele pe care le are de înfruntat România, inclusiv în raport cu efervescența deloc de neglijat din Marea Neagră. Fiți serioși, domnilor!”, au conchis reprezentanții PMP în comunicatul de miercuri.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here