Alte patru localităţi din jurul Bucureştiului au intrat de miercuri seară în carantină pentru două săptămâni. Este vorba despre comunele ilfovene Baloteşti, Mogoşoaia, Snagov şi Ştefăneştii de Jos. Rata de infectare în aceste localităţi variază de la 7,14 la mia de locuitori în Baloteşti, până la 6,55 în Mogoşoaia. 

Ilfovenii vor avea dreptul să se deplaseze în interiorul şi în afara localităţilor doar cu o declaraţie pe propria răspundere. În total, 22 de localităţi ilfovene din jurul Capitalei se află în carantină. Cea mai mare rată de incidenţă se înregistrează în localitatea Berceni, de 13,6 la mia de locuitori. Despre această situație a vorbit, pentru B1 TV, prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Prefectul Daniel Zamfir, despre creșterea ratei de infectare cu coronavirus în Ilfov și măsurile luate

 

„Măsurile vor da rezultate după ce va trece puțin timp sau mai multe zile, nu imediat. Ar trebui să fie impuse, că incidența a ajuns la nivelul la care DSP a făcut analizele de risc și a înaintat către Comitetul județean pentru Situații de Urgență propunerile de carantinare. Așteptăm ca toți cetățenii să respecte măsruile și restricțiile impuse prin această măsură de carantină. Numai împreună vom putea să ajungem la rezultate pozitive după finalizarea perioadei de carantină”, a declarat prefectul Daniel Zamfir, pentru B1 TV.

Întrebat care ar putea fi cauzele pentru creșterea ratei de infectare cu coronavirus în Ilfov, prefectul a răspuns: „E foarte greu să ne gândim că e un singur factor care să influențeze așa mult creșterea acestei rate. Ilfov are o particularitate deosebită, fiind așezat de jur împrejurul Bucureștiului și e o mare mobilitate între Ilfov și București. Foarte mulți cetățeni din Ilfov lucrează în București și invers. Pentru a ajunge în București, cei care vin din afara Ilfovului trebuie să tranziteze Ilfovul și acestea pot fi unele dintre situațiile care pot duce la o creșere a incidenței atât de mult”.

„Aceste măsuri au fost luate ca urmare a analizelor de risc făcute de DSP, cei care se pricep la aceste lucruri. Ei au ajuns la concluzia că trebuie luate măsuri în ceea ce privește închiderea teraselor și limitarea aglomerărilor în acrste zoneCum a fost ucis un tânăr de 21 de ani din Suceava de o căprioară? Accidentul bizar s-a petrecut în Germania

Alte măsuri decât cele stabilite acum nu pot fi luate, sunt cele cu gradul cel mai înalt de restricție din acest moment. Dar azi va avea loc ședința CNSU și sigur o să apară alte măsuri”, a mai declarat prefectul de Ilfov, pentur B1 TV.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here