Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a declarat, luni, că între 15-20% dintre blocurile conectate la reţeaua de termoficare primesc căldură sub parametri. Acesta a explicat faptul că nu a fost crescută presiunea deoarece rețeaua „este ciur” și riscul de producere a unor avarii era mare. Dan a mai spus că s-a ajuns în această situație deoarece ani de zile nu s-a făcut nicio investiție în rețeaua de termoficare, dar el a luat măsuri încă de la începutul mandatului, așa că iernile viitoare va fi tot mai bine.

 

Nicușor Dan: Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare. Iarna viitoare va fi mai bine

 

„Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare din Bucureşti. Este consecinţa unor ani în care nu s-a făcut nimic, nu s-au investit bani şi mai ales nu s-au făcut investiţii în schimbarea reţelei”, a declarat Nicușor Dan, pentru Digi24.

Acesta a explicat apoi ce a făcut el de când a ajuns la Primăria Generală: „Lunile pe care le-am petrecut la Primărie m-am asigurat că lucrările pot să înceapă în această vară. Am semnat contractul pe 300 milioane de euro, fonduri europene, avem promisiunea de 200 milioane PNLR, mai avem 320 miliaone de lei de data aceasta pe care ni i-a dat Guvernul pentru sistemul de termoficare, am anunţat intenţia de a prelua ELCEN în care sunt foarte optimist să comasăm producţia şi distribuţia”. 

Dan a spus apoi că marți va avea o întâlnire cu constructorii astfel încât în vară mai mulți dintre ei să lucreze la reparaţia reţelei de termoficare.

„Ce pot eu să promit este că la iarna viitoare va fi mai bine şi încă o iarnă va fi şi mai bine, o să stabilizăm sistemul”, a mai declarat Primarul General.

 

Furnizarea de căldură, sub parametri pentru sute de blocuri. Nicușor Dan:  Punem presiune pe o reţea care este ciur

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Primarul Capitalei a explicat apoi că presiunea la rețeaua de termoficare în aceste zile atât de friguroase nu a putut fi crescută deoarece rețeaua „este ciur” și s-ar fi produs inevitabil avarii.

„Dacă am fi fost într-o zi normală, atunci am fi putut risca să avem presiune mai mare. Cu cât presiunea e mai mare, cu atât riscut de a apare o avarie e mai mare, logic. Pentru că punem presiune pe o reţea care este ciur. Însă într-o zi în care este foarte frig, poţi să ai 5-10-15 blocuri care  nu o să aibă apă caldă o zi, o zi şi jumătate, două. Într-o zi foarte friguroasă nu îţi permiţi acest risc”, a explicat Dan.

El a precizat apoi că între 15-20% dintre blocurile conectate la reţeaua de termoficare a Capitalei primesc căldură sub parametri.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here