Primarul general al Capitalei a anunțat că, începând de luni, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, achitată prin SMS sau prin aplicație, este valabilă timp de o oră de la achiziționare și poate fi utilizată pe mai multe linii. Nicușor Dan a precizat că prețul rămâne 1,3 lei.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, despre călătoriile cu mijloacele de transport în comun STB. Edilul a anunțat introducerea biletului orar, începând de astăzi

 

„Începând de astăzi, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, achitată prin platforme electronice de plată (SMS sau Aplicație), este valabilă timp de o oră din momentul achiziționării și poate fi utilizată pe mai multe mijloace de transport pentru a parcurge traseul. Prețul biletului rămâne neschimbat, 1,3 RON”, a scris Nicușor Dan, luni, pe Facebook.

Edilul a oferit și un exemplu concret pentru a arăta oportunitatea măsurii.

De exemplu, pentru o călătorie urbană, cineva care vrea să meargă de la stația Râul Doamnei la Piața Presei Libere, trebuie să călătorească 3 stații până la Brașov, de acolo schimbă cu tramvaiul 41 pentru a ajunge la destinația finală. Acea persoană nu mai plătește ca până acum 1,3 lei pentru cele trei stații scurte și apoi încă 1,3 lei pentru restul traseului, ci un singur bilet, valabil o oră, cu plata prin SMS la 7458 sau prin aplicația B-pay”, a adăugat primarul general.

Nicușor Dan spune că „unul dintre motivele introducerii biletului orar este încurajarea plății electronice”.

„În perioada pandemiei trebuie să ne adaptăm la situații noi, care să ne ofere cât mai multă siguranță în viața de zi cu zi. Un alt avantaj al acestui bilet orar este faptul că orice persoană care schimbă mai multe mijloace de transport economisește bani și timp, tocmai pentru că, în decurs de o oră, va plăti o singură dată prețul biletului. O consecință directă a introducerii acestui mod de plată ne dorim a fi încurajarea achitării călătoriei de cât mai mulți beneficiari și, astfel, evitarea pierderilor prin neplată din diferite motive, așa cum se întâmplă din păcate, în prezent”, a mai declarat el.

Primarul general al Capitalei a subliniat că își dorește ca mijloacele de transport în comun să fie civilizate, curate și predictibile.

„Cel mai important acum, pe termen scurt, îmi doresc ca mijloacele de transport în comun să fie civilizate, să fie curate și predictibile. Pentru a încuraja bucureștenii să folosească mai mult transportul în comun, trebuie să le oferim cu prioritate aceste condiții”, a conchis Nicușor Dan.

Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here