Nicușor Dan, primarul general al Municipiului București, a avut marți o primă întâlnire cu reprezentanții companiilor care derulează activități în domeniul modernizării și reparațiilor rețelelor și instalațiilor de termoficare. „Mesajul meu a fost acela că avem nevoie de toți cei capabili să lucreze la modernizarea acestui sistem”, a declarat edilul, care a precizat că la întrevederea de astăzi au luat parte 13 firme din sector, precum și că discuțiile vor continua săptămâna viitoare cu reprezentații altor firme interesate de colaborarea cu Primăria Capitalei pe acest subiect.

Primarul general, despre modernizarea sistemului de termoficare din Capitală

 

„Transparență și colaborare în interesul bucureștenilor: azi după-amiază am avut o primă întâlnire cu reprezentanții companiilor care derulează activități în domeniul modernizării și reparațiilor rețelelor și instalațiilor de termoficare. Au participat 13 firme din acest sector, iar discuțiile s-au axat pe modul în care putem moderniza repede și bine sistemul centralizat de termoficare al Capitalei”, a scris Nicușor Dan, marți, pe Facebook.

Potrivit primarului general, municipalitatea dorește să facă reabilitări pe mai multe tronsoane în paralel, în diverse zone ale Capitalei, iar acest lucru va presupune contractarea mai multor firme.

„Mesajul meu a fost acela că avem nevoie de toți cei capabili să lucreze la modernizarea acestui sistem. Vrem să facem reabilitări pe mai multe tronsoane în paralel, în diverse zone din Capitală, iar acest lucru va presupune contractarea mai multor firme. Punem la dispoziție banii necesari (80 de milioane de euro din banii primăriei și 300 de milioane de euro din fonduri europene) pentru a reabilita sistemul de termoficare, începând cu țevile cele mai ciuruite și zonele în care se produc cele mai multe avarii”, a adăugat primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan le-a spus participanților la discuție că modul de lucru al Primăriei Generale se va schimba

„Vom plăti la timp lucrările, iar în schimb mă aștept ca partenerii pe care-i vom avea să respecte termenele ce vor fi stabilite și standardele de calitate a lucrărilor”, a precizat primarul general Nicușor Dan.

 

Transparență și colaborare în interesul bucureștenilor: azi după-amiază am avut o primă întâlnire cu reprezentanții…

Publicată de Nicușor Dan pe Marţi, 19 ianuarie 2021

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Nicușor Dan: Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare din Bucureşti

 

Primarul general al Capitalei decalara, luni, că între 15-20% dintre blocurile conectate la reţeaua de termoficare primesc căldură sub parametri. Nicușor Dan a explicat că nu a fost crescută presiunea deoarece rețeaua „este ciur” și riscul de producere a unor avarii era mare.

„Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare din Bucureşti. Este consecinţa unor ani în care nu s-a făcut nimic, nu s-au investit bani şi mai ales nu s-au făcut investiţii în schimbarea reţelei”, a declarat Nicușor Dan, pentru Digi24.

Edilul a explicat apoi ce a făcut el de când a ajuns la Primăria Generală: „Lunile pe care le-am petrecut la Primărie m-am asigurat că lucrările pot să înceapă în această vară. Am semnat contractul pe 300 milioane de euro, fonduri europene, avem promisiunea de 200 milioane PNLR, mai avem 320 miliaone de lei de data aceasta pe care ni i-a dat Guvernul pentru sistemul de termoficare, am anunţat intenţia de a prelua ELCEN în care sunt foarte optimist să comasăm producţia şi distribuţia”. 

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here