Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a anunțat, vineri după-amiază, că au fost efectuate viramentele sumelor necesare pentru mai multe plăți. Stimulentul pentru copiii cu dizabilități va fi virat la finalul lunii, ca de obicei, a mai precizat Dan. Acesta și-a manifestat apoi speranța că, după aprobarea bugetului Capitalei, vor reuși să acopere pe parcursul acestui an toate diferențele de plată. 

 

Nicușor Dan, despre viramentele efectuate vineri

 

„Au fost efectuate viramentele sumelor necesare plății stimulentului pentru nou-născuți, pentru dosarele depuse complet în luna august 2020, pentru plata ajutorului financiar pentru familii monoparentale pentru luna în curs și pentru plata sprijinului financiar pentru prevenirea abandonului școlar, tot pe luna în curs. 

Stimulentul pentru copiii cu dizabilități va fi virat, ca de obicei, la finalul lunii februarie 2021. De asemenea, am reușit plata diferenței de 250 lei, aferentă lunii noiembrie 2020, pentru adulții cu dizabilități, în sumă totală de 13.350.750 lei. 

Sperăm ca după aprobarea bugetului Capitalei, succesiv aprobării bugetului național de către Parlament, să reușim să acoperim pe parcursul anului 2021 toate diferențele de plată, având în vedere faptul că suma totală lunară pentru plata stimulentelor este de 8,4 milioane de euro”, a scris Nicușor Dan, vineri, într-o postare pe Facebook.

 

Nicușor Dan: Companiile municipale vor fi desființate

 

Tot vineri, Primarul General a avut o întâlnire cu reprezentanții angajaților Companiei Municipale Parcuri și Grădini și a anunțat apoi că salariile acestora sunt plătite la zi.Ce EFECTE are paracetamolul asupra corpului uman și care e doza maximă recomandată

Totuși, a ținut să precizeze Dan, „aceste companii municipale vor fi desființate și nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiți că vom reveni asupra acestei decizii”.

Pentru a demonstra necesitatea desființării companiilor municipale, primarul a susținut că prin transferarea, în 2018, a serviciilor Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement către trei companii municipale, fosta administrație PSD a Bucureștiului a crescut cheltuielile municipalității cu 30%.

 

Nicușor Dan:  Primăria Capitalei sistează pentru acest an orice finanțare pentru noi statui în București

 

Joi, Primarul General a anunțat că a solicitat Corpului de Control să verifice fraudele semnalate în legătură cu mai multe monumente realizate în Bucureşti în anii trecuţi. El a mai spus că PMB nu va mai finanța în acest an ridicarea de noi statui în Capitală.

Reacția lui Nicușor Dan vine și după ce Ion Bolborea, sculptorul preferat de fosta administrație PSD a Bucureștiului, a fost acuzat că a folosit alamă în loc de bronz.

Bolborea s-a angajat să realizeze mai multe monumente de for public, sculptură din material definitiv bronz, însă acesta ar fi folosit materiale de calitate inferioară, cauzând un prejudiciu în valoare totală de aproape 18.000.000 de lei.

Săptămâna trecută, el a fost pus sub acuzare pentru înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here