Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a precizat, la Antena 3, că ”vom putea duce la bun sfârşit întreaga campanie de vaccinare.”

“Aceste cifre au fost date de numărul de doze primite. Din discuţiile avute şi informaţiile primite de la producătorii de vaccinuri, va urma o suplimentare a numărului de doze livrate de la jumătatea lunii februarie şi din acel moment procesul va avea o altă dinamică.”, a spus Nicolae Ciucă. 

Acesta spune că în 15 februarie vom primi de la compania Pfizer 193.000 de doze. 

“Vă pot spune că în 15 februarie vom primi de la Pfizer 193.000 de doze. Până la finele săptămânii, Moderna va asigura încă 25.000 de doze, deci vom avea 35.000 de vaccinuri Moderna. Până pe 8 februarie aşteptăm încă 53.000 de vaccinuri Moderna.

Sperăm să putem primi vaccinurile AstraZeneca, ceea ce ne îndreptăţeşte să sperăm că va fi nevoie de un efort mult mai mare din partea celor implicaţi în acest proces. Tot ce s-a întâmplat în centrele de vaccinare trebuie recunoscut ca atare iar ce am desfăşurat până acum reprezintă o perioadă în care am putut să identificăm şi problemele şi în care să putem îmbunătăţi tot ce ţine de procesul de vaccinare. 

 

De ce a fost nevoie de această reprogramare

 

Din cauza reducerilor livrărilor Pfizer a fost nevoie de această reprogramare. S-a discutat cu cei care gestionează platforma de programare. Ne-au asigurat că fiecare cetăţean va primi pe telefon şi pe e-mail ziua în care va fi reprogramat. Celelalte elemente, de timp şi locaţie, nu se schimbă. 

Nu putem spune că din 16 vom creşte la 50 – 60 de mii de vaccinări pe zi pentru că depindem de numărul de vaccinuri care ne vin. Trebuie să avem garanţia că suntem în măsură să asigurăm rapelul la 21 de zile.Câți BANI primește o stewardesă la Wizz Air pentru o singură zi de zbor? Ce salariu încasează lunar

Am văzut că există ţări unde efectiv s-a oprit procesul de vaccinare pentru că nu există dozele de rapel. Ceea ce în România nu s-a întâmplat”, a precizat acesta la Antena 3. 

 

Vaccinarea persoanelor reprogramate se va face cu serul produs de Moderna

 

Vaccinarea persoanelor reprogramate se va realiza cu serul produs de compania Moderna, al cărui rapel se realizează la 28 de zile.

”Începând cu data de 1 februarie a.c., la nivelul centrelor de vaccinare din România, va începe administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile.

Totodată, începând cu data de 28 ianuarie a.c., se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esențiale. Astfel, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile).

Sunt 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie și care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.

În ceea ce privește reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esențiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor inițiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate inițial. CNCAV a formulat deja noile cerințe operaționale către Serviciul de Telecomunicații Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfășoare optim.

Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail unde vor fi specificate noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conține noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secțiunea „Programările mele”, direct în platformă.

Precizăm că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esențiale, se menține același ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidențiale, dializați, persoane nedeplasabile și cele fără adăpost.”, se arată în comunicatul transmis de CNCAV. 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here